Oppositionen vil vide hvordan danske jøder beskyttes

Foto: Dreamstime.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Efter sidste weekends angreb på en jødisk synagoge i Krystalgade i København vil politikere fra oppositionen vide, hvad Politiets Efterretningstjeneste (PET) har gjort for at beskytte jøder forud for angrebet. Det skriver Kristeligt Dagblad.

»Der er tilsyneladende meget divergerende opfattelser af, hvad der er sket. Der er noget, der ikke stemmer. Og det, der umiddelbart står tilbage, er, at der ikke har været et forhøjet beredskab,« siger De Konservatives retsordfører, Mai Mercado (K), til avisen.

Statsministeren slog ellers fast ved et pressemøde i sidste uge, at beskyttelsen af den jødiske synagoge var blevet forstærket efter gidseltagningen i et jødisk supermarked i Paris i januar, hvor fire personer mistede livet.

Det Jødiske Samfund mener dog ikke at have oplevet, at politiet har været synligt tilstede ved hverken synagogen eller ved jødiske skoler, skriver avisen.

Også retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup (DF), finder beskyttelsen af danske jøder utilfredsstillende. Partiet vil ligesom De Konservative arbejde for, at regeringens nye antiterrorpakke også indeholder langvarig beskyttelse af jødiske institutioner.

Ifølge retsordfører for Socialdemokraterne, Trine Bramsen (S), bør PET ikke offentligt løfte sløret for, hvordan beskyttelsen af jøder håndteres.

Powered by Labrador CMS