Otte forskere får advarsler efter misbrug af forskningsmidler

Foto: Keld Navntoft/Scanpix.
Udgivet Opdateret

En skriftlig advarsel eller en skriftlig påtale er hvad otte forskere på Rigshospitalet har fået efter blandt andet at have brugt forskningsmidler til private formål, skriver Jyllands-Posten.

Advarslerne og påtalerne er det foreløbige resultat af Region Hovedstadens undersøgelser af læger og forskeres brug af forskningsmidler, som blev sat i gang efter Jyllands-Postens afsløringer af lægers brug af forskningsmidler til private – og til tider ekstravagante ting.

Tidligere har regionen oplyst, at der ville komme fem personalesager, men den nye redegørelse viser, at der er tale om ti personalesager.

Fem overlæger er politianmeldt i sagen, og ifølge den seneste redegørelse har regionen altså også afsluttet otte personalesager, mens der stadig arbejdes på yderligere to.

Region Hovedstadens koncerndirektør, Morten Rand Jensen, har tidligere sagt, at man ikke vil oplyse offentligheden om personalesagerne, og det har tidligere mødt kritik fra politikere i regionen.

Af de fem overlæger, der er blevet politianmeldt, er en blevet tiltalt for groft bedrageri og underslæb for 2,8 millioner kroner, mens en anden slipper for videre tiltale.

Powered by Labrador CMS