Otte tiltalt i Se og Hør-sagen

Københavns Vestegns Politi tiltaler i alt otte personer i den omstridte Se og Hør-sag.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup er levet tiltalt i den omfattende sag om brugen af fortrolige oplysninger. Foto: Scanpix/Claus Bech
Udgivet Opdateret

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er blevet tiltalt i Se og Hør-sagen. Det meddeler hans advokat, Anders Nemeth til Ritzau.

– Jeg kan ikke sige frygtelig meget om tiltalen. Vi har alene kunnet læse om tiltalerejsningen i pressen, siger han.

– Efterfølgende har vi fået en telefonisk bekræftelse fra Københavns Vestegns Politi, som endnu ikke har fået teknikken til at virke.

Henrik Qvortrup nægter sig skyldig.

Kim Henningsen, der overtog stillingen efter Qvortup, er også blandt de tiltalte, oplyser han selv i en pressemeddelelse via sin Facebook-profil.

– Jeg glæder mig over, at der nu endelig er rejst til tiltale og ser frem til at blive renset i den kommende retssag, siger han.

Tre spor

Efterforskningen af bladet Se og Hørs påståede brug af oplysninger skaffet på ulovlig vis er nu overstået, og Københavns Vestegns Politis jurister har fundet grundlag for at tiltale i alt otte – for nuværende – unavngivne personer og Aller-koncernen, der står bag udgivelsen af Se og Hør.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse onsdag formiddag.

Den langvarige efterforskning har bestået af tre hovedspor, som politiet har undersøgt. Disse bliver i pressemeddelelsen ridset op, inden konklusionen og selve anklagen fremlægges. Sporene var følgende – interessant er især spor tre og konklusionen på efterforskingen af dette:

1. Hvor Se og Hør angiveligt skulle have betalt en medarbejder hos PBS/IBM for at skaffe sig uberettiget adgang til kreditkortoplysninger.

2. Hvor en medarbejder hos et flyselskab angiveligt uberettiget skulle have udleveret oplysninger om passagerer til Se og Hør. Efterforskningen har ikke givet grundlag for, at der rejses tiltale.

3. Hvor Se og Hør angiveligt skulle have ulovlige kilder i Kongehuset og i enkelte andre offentlige institutioner. Efterforskningen har ikke afdækket sådanne ulovlige kilder.

Der er afsat i alt 20 retsdage til sagen, hvis hovedforhandling begynder 9. september i Retten i Glostrup.

– Der har været tale om en efterforskning af historisk omfang og vi har i dag rejst tiltale for paragraffer i straffeloven, der sjældent tages i anvendelse overfor medier. Vi ser nu frem mod at komme i gang med sagen i retten, siger specialanklager Morten Frederiksen fra Københavns Vestegns Politi.

Det tiltales de for

I pressemeddelelsen skriver politiet følgende om de mange tiltaler:

“Overtrædelse af straffelovens § 263, stk. 3, jf. stk. 2, til dels jf. straffelovens § 23, samt overtrædelse af straffelovens § 299, stk. 2, ved under skærpende omstændigheder at have formået en ansat hos PBS/IBM til systematisk i firmaernes edb-systemer uberettiget at have skaffet sig adgang til en andens oplysninger og mod betaling at udlevere firmaernes kreditkortoplysninger vedrørende en række offentlig kendte personer til ansatte på ugebladet Se og Hør. Enkelte af de otte personer er endvidere tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 264c ved at have modtaget og uberettiget udnyttet oplysninger om offentlige kendte personer.”

Anklageskriftet er tilsendt de tiltalte, hvorfor der for nuværende ikke må oplyses navne på disse personer fra anklagerens side.

Den såkaldte tys-tys-kilde er blevet tiltalt for hacking i Se & Hør-sagen. Det oplyser hans advokat, Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Manden nægter sig fortsat skyldig.

– Hvis du har adgang til oplysninger fra dit arbejde, er det ikke hacking at videregive de oplysninger, mener Michael Juul Eriksen.

Powered by Labrador CMS