Pædagoger beholder jobbet trods reform

I København kan mange pædagoger nu ånde lettet op. Foto: PER FOLKVER/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Den nye skolereform har gjort mange pædagoger nervøse for at miste jobbet. Men nu kan de ånde lettet op, fortæller BUPL.

Fagforeningen BUPL melder, at det ser ud til, at det i hovedstadsområdet er lykkedes at redde de fleste pædagogers job. Det til trods for, at børnene kommer til at bruge mindre tid i fritidsordninger efter skolereformen.

Løsningen på udfordringen har blandt andet været at klub- og fritidshjemspædagoger, der er ansat i Københavns Kommune, har fået job et andet sted i kommunen. Og flere har nu både arbejde på en skole og i en fritidsklub.

– Der har været stor forståelse for, at man bliver nødt til at få det her til at fungere for alles bedste, fordi det ikke er noget alternativ, siger Jan Hoby der er næstformand i Landsforeningen for Socialpædagoger til P4 København.

Flere pædagoger har dog også måtte gå ned i tid, for at beholde deres job. Blandt andet i Fredensborg Kommune, hvor 19 pædagoger er gået ned i tid, og det bekymrer BUPL – forbundet for pædagoger og klubfolk.

– Når pædagogerne skal gå ned i timer, så sætter det dem i en situation, hvor de bliver nødt til at genoverveje, om de har råd til at være pædagoger i folkeskolen, siger Dorthe Ellegaard fra BUPL Nordsjælland til P4 København.

Det er særligt pædagogerne på de selvejende institutioner i København, der er gået ned i tid, og hver tredje københavnsk institution er selvejet.

I BUPL Hovedstaden frygter man derfor, at flere af de selvejende institutioner i fremtiden må lukke, fordi kommunen vil centralisere SFO’er og fritidshjem efter reformen.

– Det er rigtig vigtigt, at man holder fast i, at der er plads til de mindre enheder i København, siger Henriette Brockdorff der er formand for BUPL Hovedstaden til P4 København.

Powered by Labrador CMS