Palle fik sin håndbyggede – stjålne – guitar tilbage efter 28 år

Efter 28 år fik Palle sin guitar tilbage. Af en velmenende og samvittighedsfuld person.

Udgivet Opdateret

For nogle, måske endda de fleste, er en guitar en guitar. For de, der lever af at spille på dem, er det langt fra tilfældet.

Sådan en af slagsen er Palle Windfeldt. For 30 år siden byggede hans far en guitar til ham. For 28 år siden blev den stjålet.

Nu er den dukket op igen.

For 28 år siden spillede Palle og fusionsbandet med det mundrette navn Bagdad Dagblad på det legandariske Café Himmelblå i Mejlgade i Aarhus. Eller Århus, som det hed dengang.

Efter koncerten blev der pakket sammen og instrumenterne stillet op ad en mur, mens bandet fik sig en velfortjent øl ved baren.

– Da vi så skulle pakke bilen, var guitaren væk, fortæller Palle Windfeldt til Newsbreak.dk.

Og den guitar var altså ikke en hvilken som helst af slagsen; den havde hans far nemlig bygget til ham. På trods af, han slet ikke var guitarbygger.

Fra båd til (guitar)bro

Far og søn brugte dengang tiden sammen på at bygge en katamaran.

– Men så hørte jeg en dag Jimi Hendrix, siger Palle, der fik sin far overtalt til at forsøge sig med at lave en guitar.

Omend de første spæde forsøg ikke kastede de store instrumenter af sig, blev de bedre og bedre, og det – i denne artikel omtalte strengeinstrument – blev et af de helt gode – og en af faderens første westernguitarer (akustisk guitar med stålstrenge. red). Så god, at Palle tog den med på landevejen med Bagdad Dagblad og endda har skrevet musik, der passede til netop den. Musik, der i mellemtiden måtte skrives om for at passe til en anden guitar. For væk var den.

Efter guitaren forsvandt den aften på ‘Himmelblå’, forsvandt den også med tiden så småt ud af Palles bevidsthed.

Men så…

Bagdad Dagblad genopstår

Efter mange års pause blev bandet i 2017 gendannet i forbindelse med dets 30-års jubilæum. Der er løbet mange toner gennem højttalerne siden bandet startede, blandt andet fænomenet Facebook. Så en side på det sociale medie skulle bandet da selvfølgelig også have.

– Jeg er godt nok ikke selv på Facebook, siger Palle med et smil gennem telefonen.

Men netop Facebook blev katalysatoren for, at guitaren vendte tilbage til rette ejermand.

Her havde en aarhusianer ad omveje set navnet Palle Windfeldt – en mand med samme efternavn, som det navn, der prægede den omtalte guitar. Og så var forbindelsen til at tage og føle på og den person, der havde guitaren regnede ud, at den var stjålet.

I samme kasse

Nogle beskeder røg frem og tilbage på Facebook, og for få dage kunne en ven, der netop havde spillet i Aarhus, så tage Palles forsvundne guitar med til København. Og dens rette ejermand.

– Den lignede sig selv, bare lidt mere gullig af tiden, fortæller Palle om det tidspunkt, han kunne tage den ud af – den originale – kasse.

Palle Windfeldt er overbevist om, at guitaren mere eller mindre har stået ubrugt hen i alle årene.

Efter at have sat nye strenge på står det dog klart, den trænger til en justering…

– …dækket havde givet sig lidt og den skal have løftet stolen…

…så lige nu er den hos en guitarbygger, der igen kan få den op til fordoms standard.

Nu glæder Palle sig til igen at få guitaren inden for hjemmets fire vægge.

Om guitaren, som Palle fik kvit og frit, igen skal med på tur med bandet, ved han dog endnu ikke.

Positive tilkendegivelser

Palle Windfeldts kæreste, Sille, valgte at dele historien på sin Facebook-profil(!). Et opslag, der har fået mange kommentarer og tilkendegivelser med på vejen. Og det glæder guitaristen:

– Det er som om, at i al den tid med fake news og så videre, at folk er glade for positive historier og udtrykker, at ‘så er det hele nok ikke så galt endda’, siger Palle Windfeldt.

Det er denne historie et meget fint eksempel på. At det ikke er.

Vil du se og høre mere til Palle og Bagdad Dagblad kan du gøre det HER.

Powered by Labrador CMS