Pas på: Det er højsæson for arbejdsulykker

Når man lige er kommet hjem fra ferie, er det ikke altid sikkerheden på arbejdspladsen, der fylder mest. Foto: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Højsæsonen for arbejdsulykker er startet. Ferien er slut og tankerne er ikke altid, hvor de burde være, når man starter på arbejdet igen.

Badeferien med det blå vand og sydens sol er ikke det bedste at dagdrømme om, når man står på en arbejdsplads med tons tunge maskiner kørende omkring sig. Sikkerhedsrutinerne er glemt, når vi kommer tilbage fra ferie, og det er noget, der hurtigt skal gøres noget ved, lyder det fra Dansk Byggeri.

– Nogle virksomheder fortæller, at der sker markant flere arbejdsulykker i dagene lige efter ferien. Rutinerne sidder ikke længere på rygraden, og derfor er der større risiko for at begå fejl, siger arbejdsmiljøchef fra Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Hun anbefaler samtidigt, at de forskellige virksomheder får holdt nogle møder om sikkerhed på arbejdspladsen.

– Hvis du står højt oppe på en stige på arbejdspladsen, er det ikke sidste uges gode oplevelser med børnene, du skal tænke på, siger Mette Møller Nielsen.

Den opfordring tager man alvorligt hos flere virksomheder. Blandt andet hos tømrerfirmaet Jakon A/S, der nu har sat ekstra fokus på sikkerheden i de første dage efter ferien.

– Opmærksomheden på potentielle farlige situationer er svækket, når medarbejderne møder ind igen. de er stadig fyldt op af gode ferieoplevelser, og det påvirket deres evne til at risikovurderer. Derfor er det vigtigt, at gøre medarbejderne opmærksomme på, at de skal tænke sikkerhed ind i arbejdet igen, siger arbejdsmiljølederen hos Jakon A/S, Morten Walbeck, til Dansk Byggeri.

Newspaq

Powered by Labrador CMS