Pendlere får mere i lønningsposen

Pendlere får mere i lønningsposen. Arkivfoto: Elo Christoffersen
Udgivet Opdateret

Nok har de længere mellem hjemmet og arbejdspladsen, men pendlerne får til gengæld mere i lønningsposen.

En ny undersøgelse af pendling i Danmark viser, at pendlerne i gennemsnit tjener 18 procent mere end ikke-pendlerne, skriver Momentum, der er Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev.

Det er især omkring hovedstaden, ved Aarhus og i trekantsområdet, at pendlerne tjener ekstra.

En af de kommuner, der huser mange pendlere, er Hørsholm. Det glæder kommunens borgmester, Morten Slotved (K), fordi de ekstra skatteindtægter skæpper godt i kommunekassen.

»Fordi boligpriserne er forholdsvis høje i Hørsholm, er der et segment, som bevidst vælger at flytte hertil, og derfor får vi også forholdsvis ressourcestærke borgere. Det giver meget interaktion med borgerne, som kan og vil støtte op om ting og selv komme med vinkler på mange emner,« siger Morten Slotved til Momentum.

Henrik Harder, lektor og forsker i mobilitet ved Aalborg Universitet, kan godt forstå, at mange kommuner gerne vil tiltrække pendlere. Men det er ofte en svær opgave, påpeger han.

»Det er jo en benhård kamp, hvor man kan gøre noget i forhold til den kommunale service, motorveje og infrastruktur, men folk ser jo også på, om de tror, der vil være andre, der vil flytte til området, eller man risikerer, at boligen mister sin værdi og bliver svær at sælge. Og den problematik er svær at knække, for det kræver jo langt mere end bare infrastruktur. Nogle kommuner har jo nogle herlighedsværdier, der blev givet, da byerne blev anlagt, lang tid før vi havde bilerne i det antal, vi har i dag,« siger Henrik Harder til Momentum.

Selv om pendlerne generelt har en højere gennemsnitsløn, så er der dog 32 kommuner, hvor pendlerne i gennemsnit får mindre ud af anstrengelserne med at tage ud af kommunen for at arbejde.

Powered by Labrador CMS