Pensionist overfaldt kvinde med tørklæde

Retten i Glostrup har i dag idømt en mand en fængselsstraf for vold og trusler mod en kvinde på en parkeringsplads på Gladsaxevej

Retten i Glostrup har onsdag afgjort en sag, hvor et ældre ægtepar har været tiltalt for vold imod en muslimsk kvinde. Det skete på en parkeringsplads i Søborg i februar. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

En mand er idømt 50 dages betinget fængsel med vilkår om 60 timers samfundstjeneste.

Retten fandt derimod ikke, der var tale om en hadforbrydelse.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Onsdag den 12. maj sad et par, en 67-årig mand og mandens hustru, en 66-årig kvinde, på en parkeringsplads på Gladsaxevej.

Anklagemyndigheden havde tiltalt begge for vold (§ 244) mod det kvindelige offer, og manden var desuden tiltalt for at have truet hende med vold og for hærværk mod hendes bil.

Lagt op til skærpelse

Anklagemyndigheden havde påstået en fængselsstraf og lagt op til, at straffen skærpes i medfør af straffelovens § 81, nr. 6 (om hadforbrydelser), fordi forholdene efter anklagemyndighedens opfattelse har baggrund i offerets etniske oprindelse, tro eller lignende.

Retten afsagde dom i dag og fandt den tiltalte mand skyldig i vold og trusler mod kvinden. Retten frifandt ham for hærværk. Retten idømte ham en betinget fængselsstraf på 50 dage med vilkår om at udføre 60 timers samfundstjeneste.

Retten mente ikke, at straffen skulle skærpes efter straffelovens § 81, nr. 6 om hadforbrydelser.

Den 67-årige pensionist blev dømt for at have udøvet vold imod den muslimske kvinde, som bærer tørklæde. I anklageskriftet står der, at han slog hende og spyttede hende i ansigtet.

Derudover er han dømt for at true hende med en ratlås. Han erkendte i retten at have truet kvinden.

Bankede bildør ind i bil

Offeret har forklaret, at den dømtes hustru gentagne gange bankede sin bildør ind i offerets bil. Men hustruen ignorerede hende, da hun forundret forsøgte at finde ud af, hvad der foregik, forklarede den muslimske kvinde.

Ifølge den dømtes hustru skrabede hun måske imod et sidespejl på den muslimske kvindes bil, hvorefter den muslimske kvinde blev vred på hende og begyndte at råbe af hende.

Episoden blev stoppet af et vidne, som er pensioneret politimand, som sagde, at han ville anholde manden, hvis han ikke stoppede.

Den tiltalte kvinde blev frifundet for tiltalen om vold.

Begge tiltalte var ustraffede.

– Retten har i hovedtræk dømt manden for de tiltaler, vi har rejst. Vi har ment, at der var tale om en hadforbrydelse, og derfor vil vi nu studere dommen og spørgsmålet om eventuel anke, siger senioranklager David Haahr, Københavns Vestegns Politi.

Ankefristen er 14 dage.

§ 81

Det skal ved straffens fastsættelse i almindelighed indgå som skærpende omstændighed,

  1. at gerningsmanden tidligere er straffet af betydning for sagen,
  2. at gerningen er udført af flere i forening,
  3. at gerningen er særligt planlagt eller led i omfattende kriminalitet,
  4. at gerningsmanden tilsigtede, at gerningen skulle have betydelig alvorligere følger, end den fik,
  5. at gerningsmanden har udvist særlig hensynsløshed,
  6. at gerningen har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende,
  7. at gerningen har baggrund i den forurettedes lovlige ytringer i den offentlige debat,
  8. at gerningen er begået i udførelsen af offentlig tjeneste eller hverv eller under misbrug af stilling eller særligt tillidsforhold i øvrigt,
  9. at gerningsmanden har fået en anden til at medvirke til gerningen ved tvang, svig eller udnyttelse af dennes unge alder eller betydelige økonomiske eller personlige vanskeligheder, manglende indsigt, letsind eller et bestående afhængighedsforhold,
  10. at gerningsmanden har medvirket til kriminalitet udført af et barn under 15 år,
  11. at gerningsmanden har udnyttet forurettedes værgeløse stilling,
  12. at gerningen er begået af en person, der er varetægtsfængslet eller undergivet foranstaltning, der træder i stedet herfor, eller af en person, der udstår straf eller anden strafferetlig retsfølge af frihedsberøvende karakter, eller af en person under undvigelse herfra,
  13. at gerningen er begået af en person, der har været varetægtsfængslet eller undergivet foranstaltning, der træder i stedet herfor, eller af en person, der har udstået straf eller anden strafferetlig retsfølge af frihedsberøvende karakter, over for institutionen eller en person med ansættelse ved institutionen,
  14. at gerningen har baggrund i den forurettedes eller dennes nærmestes udførelse af offentlig tjeneste eller hverv.

Kilde: Straffeloven

Powered by Labrador CMS