Pensionskasse svulmer: PFA med rekordresultat

PFA Pension fik et rekordhøjt afkast i 2014. Foto: Niels Meilvang/SCcnpix
Udgivet Opdateret

PFA Pension fik et afkast på 46 milliarder i 2014

Trods kold vinter har det været et lunt år for de danske pensionopsparere i 2014. Således også for kunderne i landets største pensionsselskab PFA Pension. Selskabet fik et samlet afkast på 46.1 mia. kr. sidste år. Det er rekord.

PFA skriver selv, at det er den stadig lavere rente kombineret med fest på mindre fest på aktiemarkederne, der giver de gode afkast. Derved har koncerncirektør Anders Damgaard med ansvar for investering og risikostyring fået en god start.

Han satte sig i stolen hos PFA 1. december sidste år.

»Vi har haft et år med faldende renter og stigende aktier på de fleste markeder, så for de fleste investorer blev det et rigtigt positivt år både for aktier, obligationer. I PFA har vi ramt plet på vores allokering indenfor lande, segmenter og aktivklasser, hvilket gør, at vi er kommet ud blandt de bedste i markedet. Det er vi selvfølgelig glade for og stolte over at kunne give videre til vores kunder,« siger Anders Damgaard.

En af de ting PFA har haft held med er, at selskabet traditionelt sætter en stor pose penge i danske aktier, og det har givet bonus. Selskabets afkast på de danske aktier blev på 22,8 pct. sidste år, og ved udgangen af året havde PFA 15 mia. kr. sat i danske aktier.

En af topscorerne på den front har været Novo Nordisk, der har givet et afkast på hele 33 pct.

For kunderne med de nye pensioner i form af markedsrente, vil de umiddelbart kunne se afkastet på deres depoter. Hvis man har en af de gamle pensioner med garantier er billedet lidt kompliceret. De vil få en dpotrente på to pct., mens den resterende del af afkastet går til de såkladte kollektive reserver, som skal gøre, at PFA kan leve op til garantierne på lang sigt.

PFA mener, at kunderne skal benytte lejligheden til at overveje at flytte fra gennemsnitsrente og til markedsrente, hvis de har mulighed for det.

»Fremadrettet vurderer vi, at potentialet for afkast på obligationer er begrænset. Renterne er simpelthen så historisk lave, at det er svært at hente meget mere. Derfor er det et oplagt tidspunkt at overveje et skifte til markedsrente, hvor vi har bedre mulighed for at udnytte tendenserne i markedet til glæde for den enkelte kunde,« siger Anders Damgaard.

Hvis kunderne hos PFA vælger at flytte fra gennemsnitsrente til markedsrente, får de deres andel af de kollektive reserver med som en del af et tillæg for at opgive deres garanti.

 

 

Powered by Labrador CMS