Peter Aalbæk: Vi ser aldrig de penge

Peter Aalbæk. Foto: Artebooking.dk.
Udgivet Opdateret

Filmkongen Peter Aalbæk står til at have mistet store indtægter på en svindelsag, der potentielt har rippet danske filmproducenter for over 100 millioner kroner.

Zentropa-direktøren siger, at der ikke har været styr på, hvor mange penge, man skulle have. Men filmselskabet er formenligt blevet snydt for et kæmpe beløb af advokatfirmaet Johan Schlüter. Det skriver Ekstra Bladet fredag.

»Det er altid de største gangstere, der har de hvideste handsker. De bliver aldrig tjekket. Men det bør man gøre. Johan Schlüter har en enestående høj stjerne hos filmproducenterne i almindelighed og hos Zentropa i særdeleshed. Han har været med til at skabe Zentropa, så vi er ham stor tak skyldig. Men det her havde ingen af os simpelthen set komme,« siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet.

Zentropa står ifølge Peter Aalbæk for mellem 20-25 procent af alle de film der kommer ud, og derfor vil selskabets andel også være tilsvarende stor. Han siger, at han ikke regner med, at Zentropa nogensinde ser noget til de penge.

Berlingske kunne onsdag fortælle, at partner i Johan Schlüter, Susanne Fryland, er blevet bortvist og politianmeldt for at snyde med de penge, der skulle gå til rettighedshavere. Hun snød i sin egenskab af direktør for underselskabet Registrering Danmark, der står for administration af rettighedsmidler for film og lignende.

»Jeg kan se af de regnskaber, der ligger for Registrering Danmark, at der er foretaget meget betydelige hævninger, der er foretaget ulovlige aktionærlån, og der er foretaget udlån til personer, som man har forretningsmæssig forbindelse til,« sagde partner i Johan Schlüter, Lars Halgreen, torsdag.

Det er stadig uvist, hvor de 100 millioner kroner er blevet af.

Powered by Labrador CMS