Peter Loft: Jeg er ked af, at jeg ikke handlede korrekt

Udgivet Opdateret

Peter Loft beklager, at han handlede ulovligt i forbindelse med skattesagen

Når Skattesagskommissionens mandag afleverer sin endegyldige beretning om den såkaldte skattesag til justitsminister Mette Frederiksen (S), vil den indeholde omfattende kritik af Skatteministeriets hjemsendte departementschef Peter Loft.

I kommissionens beretning fremgår det blandt andet, at Loft har brudt loven i forbindelse med sagen, og det får nu Loft til at beklage, at han gik for langt.

»Jeg er selvfølgelig ked af, at kommissionen når frem til, at jeg ikke handlede korrekt. En embedsmand skal selvfølgelig handle i overensstemmelse med loven. Det troede jeg, at jeg gjorde,« siger han til Jyllands-Postens hjemmeside søndag aften og uddyber:

»Det viser sig nu, at det har jeg ikke gjort. Det er jeg selvfølgelig ked af, og jeg beklager, at jeg ikke læste lovteksten ordentlig,« siger Peter Loft.

Af Skattesagskommissionens endelige beretning, som Politiken er i besiddelse af, får Loft kritik for at have brudt loven og misinformeret Folketingets Ombudsmand, ligesom Skattesagskommissionen kritiserer den hjemsendte departementschef for at løbe med sladder i forbindelse med rygtet om, at statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, var homoseksuel.

Det stemmer i øvrigt overens med de dokumenter i sagen, som Berlingske i sidste weekend fik adgang til og beskrev.

I den endelige beretning hedder det ifølge Politiken:

»Kommissionen finder, at Peter Loft – selv med en forsigtig vurdering af kompetencereglerne i Skatteforvaltningslovens paragraf 14, stk. 1, nr. 1 – efter en samlet vurdering har involveret sig i Skat Københavns behandling på en måde, der strider mod bestemmelsen.«

Dermed vurderer kommissionen, at Loft gik for langt ind i sagen.

I interviewet med Jyllands-Posten hæfter Loft sig også ved, at kommissionen ikke har fundet, at han handlede med »ond vilje« og forsøgte at ændre afgørelsen på skattesagen, hvor Thorning og Kinnock blev frifundet for skattepligt.

Loft understreger, at beskyldningerne om, at han begik magtfordrejning, var grundløse, og »det er det vigtigste«, siger Peter Loft og gør det klart, at sagen har fået store konsekvenser for ham allerede.

Skattesagskommissionen blev nedsat i 2012 for at undersøge, om der skete magtmisbrug under sagsbehandlingen i Thornings skattesag – og for at finde ud af, hvem der lækkede statsministerparrets personlige skattepapirer til BT før folketingsvalget i 2011.

Det sidste er der ikke fundet et svar på, men kommissionen konstaterer ifølge Politiken, at der er et stort antal personer i både Skatteministeriet og Skat København, der potentielt set kan have lækket skattepapirerne. Det samme dokumenterede Berlingske i lørdags.

Powered by Labrador CMS