Peter Madsen dropper jagten på en mildere straf

Den drabsdømte ubådsbygger Peter Madsen opgiver at få sin sag prøvet ved landets øverste retsinstans.

Peter Madsen vil ikke søge om appeltilladelse hos Procesbevillingsnævnet, oplyser hans forsvarer til TV2. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Udgivet Opdateret

Peter Madsen vil ikke forsøge at få sin livstidsdom indbragt for Højesteret.

Det oplyser hans forsvarer, advokat Betina Hald Engmark, til TV2.

Ved Københavns Byret blev Peter Madsen dømt for at have seksuelt mishandlet den svenske journalist Kim Wall, inden han dræbte hende. For den forbrydelse blev han idømt fængsel på livstid i både byret og landsret.

Betina Hald Engmark sagde efter dommen i Østre Landsret i september, at der kunne være grundlag for at gå til Højesteret, da der typisk skal mere end ét drab til at idømme livstid.

Men det opgiver Peter Madsen altså.

Ikke sikkert

Selv hvis Madsen ville i Højesteret, var det ikke sikkert, at han havde fået lov.

Det kræver nemlig, at han indbringer spørgsmålet for Procesbevillingsnævnet, som herefter vil vurdere, om sagen er så principiel, at den skal for ved Højesteret.

Analysen fra flere eksperter lød da også, at det var urealistisk at forestille sig, at Højesteret skulle kigge på sagen.

– Generelt vil jeg sige, at jeg tror simpelthen ikke på det, sagde blandt andre professor emeritus i strafferet ved Københavns Universitet Eva Smith.

– Der er masser af tilfælde, hvor en person er blevet idømt livsvarigt fængsel, uanset at der – i gåseøjne – kun er tale om ét drab, og uanset at han er ustraffet, tilføjede hun.

Powered by Labrador CMS