Pia venter på orkanen: -Hun er et monster

Danske Pia Hovgaard Ellison bor i det vestlige Florida, hvor orkanen Irma ventes at slå hårdt søndag.

Udgivet Opdateret

Orkanen Irma er søndag på vej op ad Floridas kyst med retning mod den vestligt liggende by Tampa. Det bekymrer danske Pia Hovgaard Ellison, der til dagligt bor i Tampa, men på grund af orkanen er blevet evakueret.

Hun er lørdag rykket ind i et hus i Dover, der ligger cirka 35 kilometer længere mod øst.

– Jeg er ikke så bange for vinden, men vi bor i et lavtliggende område, hvor oversvømmelserne kan blive slemme. Det er det allerfarligste ved de her orkaner.

– Derfor har vi valgt at tage ud, siger danskeren, der arbejder som ejendomsmægler.

Pia Hovgaard Ellison er oprindeligt fra Møldrup nær Viborg, men har boet i Florida i 15 år. Hun fortæller, at de i Tampa er blevet tvunget til at blive evakueret, da orkanen her ventes at ramme hårdt.

– Jeg har blandt andet lagt sandsække for mine døre, siger danskeren.

Derfor kørte hun lørdag til huset i Dover, som tilhører nogle af hendes venner, der selv er taget længere mod nord på grund af orkanen.

I huset bor hun nu midlertidigt sammen med flere familiemedlemmer, og de har forberedt sig på flere dage indendørs. De har købt rigeligt med vand, konserves og andre madvarer.

-Det skal tages seriøst

Søndag eftermiddag dansk tid er det begyndt at regne og blæse voldsomt, fortæller hun.

– Vi ved, at det bliver meget værre. Det er ikke engang tropisk storm. Det får vi løbet af de næste par timer, siger Pia Hovgaard Ellison ved 16-tiden dansk tid.

– De er stille og roligt begyndt at lukke ned for alt nu. Brandvæsen og politi er klar, siger hun.

Orkanen, der gik ind over Florida tidligt søndag som en kategori 4-storm, har udløst en af de største evakueringer i USA’s historie. Det frygtes, at der vil ske ødelæggelser for milliarder af dollar.

Pia Hovgaard Ellison frygter også, hvad der kommer til at ske, når Irma rammer.

– Hun er et monster. Det er den største i de 15 år, jeg har været her. Min søsters eksmand er født i Florida, og når han begynder at putte tremmer for vinduerne for første gang, så skal det tages seriøst, siger hun.

Powered by Labrador CMS