Planteskoler sælger helt lovligt invasiv art

Invasive arter er uønskede af flere forskellige årsager.

Udgivet Opdateret

Bjergfyren hører ikke naturligt til i Danmark, og faktisk er den slet ikke ønsket i Danmark, ifølge Miljøstyrelsen. Bjergfyr er det, man kalder en invasiv art, og den er dyr at komme af med, hvis først den får sproedt sig.

“Uden bekæmpelse vil heder, klitområder mm. vokse til i skov/skovlignende tilstand,” skriver Miljøstyrelsen om plantearten.

Det forhindrer dog ikke planteskoler i, helt lovligt, at sælge bjergfyren til kunder uden at fortælle dem præcist, hvad det er for en størrelse, de tager med hjem.

Truer truede sommerfugle

DR Syd skriver således, at flere planteskoler i syd- og sønderjylland sælger den invasive art uden at oplyse kunderne om, at planten kan true naturen. Får bjergfyr lov til at sprede sig uhensigtsmæssigt truer den sjældne sommerfugle og planter, men hos én af planteskolerne overvejer man nu at mærke planter som bjergfyr, så kunder køber ind på et mere oplyst grundlag.

– Jeg synes faktisk, at det er en ganske god idé. Det tager ikke mange sekunder at sætte et lille mærke på de planter, der kan skade naturengartner Steen Tønder fra Plantorama i Sønderborg til DR Syd.

Du kan i galleriet se flere eksempler på planter, der af forskellige årsager er uønskede i Danmark.

Powered by Labrador CMS