Politi: Fredelig fodbold-opgør

Kampen mellem AaB og Dinamo Zagreb voldte ikke Nordjyllands Politi problemer.
Udgivet Opdateret

Efter aftenens opgør mellem AaB-Dinamo Zagreb kan Nordjyllands Politi notere kun én sag.

En 28-årig mand fra Kroatien blev omkring kl. 21.00 anholdt et sted i det vestlige Aalborg, da en patrulje undersøgte mandens bil. I den fandt betjentene fyrværkeri og en såkaldt totenslager.

Fundet fik patruljen til at anholdte manden, der blev transporteret til politigården i Aalborg. Han kan nu se frem til at modtage en bøde på 650 euro (4500 danske kroner), og efter endt afhøring ventes han at blive løsladt.

Derudover har den ansvarlige for politiets indsats, vicepolitiinspektør Poul Severinsen, kun lovord til alle fans – fra begge lejre.

– Jeg kan kun rose alle fans for at have en positiv tilgang til det at gå til fodbold. Næsten alle udviser lyst til at gå dialogens vej. Der har hele dagen været en rigtig god stemning, fremhæver Poul Severinsen.

Vicepolitiinspektøren tilskriver en del af det fredelige udfald politiets dialogbaserede indsatskoncept, der kort fortalt handler om, at politiet – iklædt gule veste – blander sig med fansene, taler med dem og aftaler ’spillereglerne’. Målsætningen er at skabe tillid og forståelse mellem fans og politi.

En del kroatiske fans var ikke korrekt registreret i det kroatiske fan-system og fik derfor ikke adgang til stadion, hvorfor de har opholdt sig andre steder i byen.

Powered by Labrador CMS