Politi sendte dykkere hjem – Frederik druknede

Nordjyllands Politi vurderede at alarmopkald som utroværdigt. En kvinde havde hørt nogen råbe på hjælp i Limfjorden. 21-årige Frederik druknede. Foto: Rasmus Skaftved/Scanpix
Udgivet Opdateret

Nordjyllands Politi møder nu stor kritik, fordi de på trods af et alarmopkald om nødråd fra Limfjorden forsvandt fra havnen efter blot 14 minutter. 21-årige Frederik druknede.

Nye oplysninger er kommet frem i den tragiske drukneulykke i Aalborg, hvor den 21-årige østjyde Frederik Mathias Haahr omkom i Limfjorden ved Aalborg.

Nordjyske.dk skriver, at politiet modtog et alarmopkald sent om natten, hvor Frederik skulle være faldet i vandet. En kvinde fortalte, hun havde hørt nogen i vandet råbe på hjælp.

Politiet sendte da også både patrulje og dykkere af sted for at undersøge forholdet. Dykkerne nåede dog aldrig i vandet. Blot 14 minutter senere, havde de forladt stedet. Det var klokken 04.06.

Politi: Ingen fejl

Nordjyllands Politi, der tog beslutningen om ikke at sende dykkere i vandet, understreger, at der ikke er konkrete beviser for, at alarmopkaldet var relateret til den 21-årige Frederiks druknedød. Politiinspektør Poul Severinsen mener heller ikke, at der er begået fejl i sagen.

– For det første er det meget vigtigt at understrege, at vi på daværende tidspunkt ikke vidste, at der var en bortgået person. Det er dybt tragisk, at en ung mand har mistet livet, men efter min bedste overbevisning, kunne vi ikke have forhindret det, eller have handlet anderledes, siger politiinspektør han til avisen.

Usandsynligt

Kvinden, der ringede og anmeldte nødråbene, befandt sig i Nørresundby – på den anden side af Limfjorden. Det var stærkt medvirkende til, at politiet vurderede det som usandsynligt, at hun skulle have hørt nogen råbe efter hjælp.

– Vurderingen var, at fra det sted, hvor anmelder opholdte sig, er det umuligt at høre noget fra havnen. Da politi og redning ankom til stedet på Nørresundbysiden, var der også helt stille og intet at se. Ud fra den vurdering afblæste man redningsaktionen, forklarer Poul Severinsen.

– Der er jo ikke sikkert, at det anmelderen hørte, er identisk med den unge mand. Men jeg er klar over, at når vi så kigger bagud, så kan vi jo ikke afvise, at det var rigtigt, siger han.

Nordjyllands Politi vil nu evaluere hændelsesforløbet.

Frederik blev meldt savnet, og siden blev hans lig fundet på bunden af Limfjorden den 7. oktober.

Powered by Labrador CMS