Politichef: Bandeuroligheder i Odense er under kontrol

De uroligheder, der de seneste måneder har præget bandemiljøet i Odense, skal ikke gøre, at folk bliver utrygge, siger chefpolitiinspektør.

Udgivet Opdateret

– Helt generelt er situationen under kontrol. Der har været nogle enkeltstående episoder de seneste måneder, men de kan alle sammen karakteriseres som interne opgør, generel dårlig opførsel eller reaktioner rettet mod politiet. Den enkelte borger har ikke noget at frygte i den forbindelse, da vreden og frustrationerne ikke er rettet mod dem.

Sådan siger chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen, Fyns Politi, til newsbreak.dk, efter der igen onsdag aften var problemer først foran Odense Banegårdscenter og senere ved Bøgetorvet i Vollsmose. Her stødte grupperingerne fra Black Army og United Tribuns Forever sammen.

Problemerne opstod i kølvandet på bisættelsen af det 31-årige bandemedlem Muhammed Sendi fra Black Army i Odense, som for en uge siden blev stukket ihjel i Vejle.

På Bøgetorvet i Vollsmose førte det til, at der blev tændt bål og kastet med sten og flasker mod politiet.

Problemer efter hash-sag

– Alle de her situationer, der har givet anledning til ballade er opstået efter vi for nogle måneder siden fandt 30 kilo hash og efterfølgende anholdt en person i sagen. Siden er der flere enkeltstående tilfælde af uroligheder. Men jeg vil godt understrege at situationen ikke er ude af kontrol og vi mener heller ikke, at vi har en bandekrig her i Odense. Det er enkeltstående tilfælde, der opstår fordi tingene nogle gange udvikler sig. I forbindelse med onsdag aftens uroligheder havde vi fra politiets side valgt at være tilbageholdene. Der skal være lidt højere til loftet, når der eksempelvis er en bisættelse. Men når så mange mennesker er samlet, så kan tingene eskalere og så er vi nødt til at gribe ind, siger Sten Skovgaard Larsen.

Tre indsatsområder

Chefpolitiinspektør kan dog godt forstå, at urolighederne er med til at gøre folk utrygge.

– Men vi følger situationen meget nøje. Det er også noget, vi vil sætte ind på i den kommende tid. På tre fronter: Sammen med kommunen vil vi forsøge at forhindre at personer søger ind i bandemiljøet. Der ud over skal vi skride til fængsling af de kriminelle, så de er væk fra gaderne. Endelig vil vi forsøge at gøre det lettere at slippe ud af bandemiljøet igen for de, der har lyst og behov for det, siger Sten Skovgaard Larsen.

 

Powered by Labrador CMS