Politichef i Köln fritaget for tjeneste efter overgreb

Politichef i Köln afskediget som chef efter omfattende seksuelle overfald på mange kvinder i byen nytårsaften

Köln politidirektør, Wolfgang Albers, er blevet suspenderet, efter det er kommet frem, at politiet har holdt oplysninger tilbage i sagen om massive sexovergreb mod kvinder i det centrale Köln nytårsaften. Foto: Henning Kaiser/Scanpix
Udgivet Opdateret

Politichefen i Köln er blevet fritaget for tjeneste efter de omfattende seksuelle overfald på mange kvinder i byen nytårsaften. Det oplyser kilder i delstatens regering til Reuters.

Politichef Wolfgang Albers og mange af hans underordnede har været udsat for voldsom kritik, efter at et ukendt antal kvinder blev seksuelt krænket af mange af de omkring 1000 udenlandske mænd, som nytårsaften befandt sig ved Kölns banegård og byens domkirke.

Den 60-årige Wolfgang Albers er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa nu på “midlertidig pension”.

Sagen har vokset sig så stor, at forbundskansler Angela Merkel og hendes regering fredag lovede, at der bliver slået hårdt ned på aggressive flygtninge og migranter, der bryder loven.

Ifølge tysk politi var omkring 1000 mænd af “arabisk eller nordafrikansk oprindelse” samlet foran banegården nytårsaften, hvor de i mindre grupper omringede en lang række kvinder og befamlede dem og stjal deres ejendele.

Mindst 121 kvinder har anmeldt overgreb fra befamling og røveri til mindst en fuldbyrdet voldtægt.

Masseovergrebet i Köln har vakt forargelse i Tyskland og blusset op under debatten om de mange asylansøgere, der kommer til landet.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS