Politiet advarer mod tricktyverier

Politiet fik lørdag fire anmeldelser om forsøg på tricktyveri. Her forklarer politiet, hvilke metoder gerningsmanden har brugt.

Lørdag fik politiet anmeldelser om i alt fire forsøg på tricktyverier – tre i Næstved og en enkelt i Sorø. Foto: Google Earth.
Lørdag fik politiet anmeldelser om i alt fire forsøg på tricktyverier – tre i Næstved og en enkelt i Sorø. Foto: Google Earth.
Udgivet Opdateret

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi advarer mod tricktyverier.

Lørdag fik politiet anmeldelser om i alt fire forsøg på tricktyverier – tre i Næstved og en enkelt i Sorø.

Gerningsmanden har i alle tilfælde rettet telefonisk henvendelse og udgivet sig at være søn eller barnebarn, der akut manglede kontante penge til udbedring af en vandskade. I et tilfælde var det næsten lykkedes gerningsmanden at få et større kontant beløb.

I to tilfælde har gerningsmanden tilbudt at sende en taxa efter pengene. I to tilfælde har gerningsmanden givet udtryk for et vist kendskab til familien – eksempelvis oplysninger om ferie. Politiet udelukker derfor ikke, at gerningsmanden har forberedt sig ved opslag på diverse sociale medier.

– Vi henstiller til at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer og instruerer dem i IKKE at udlevere penge til nogen de ikke kender. Herunder heller ikke lade sig narre til at udlevere penge til en taxachauffør, forklarer Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS