Politiet advarer: Tricktyve på spil i Netto

Københavns Vestegns Politi søger oplysninger om tricktyve, der lige nu hærger i Gladsaxe. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Københavns Vestegns Politi søger oplysninger om tricktyve, der lige nu hærger i Gladsaxe

En 85 årig kvinde blev mandag klokken 12.30 efter indkøb i Netto på Gladsaxe Møllevej i Gladsaxe på vej mod sin bolig kontaktet af nogle udlændinge. En sort BMW, ukendt model og alder standsede op ud for hende og en kvinde fra bilen bad om hjælp idet hun sagde: “Hospital, Hospital”.

Kvinden, der signaliseres som 30-35 år, cirka 160-170 centimeter høj med mørkt langt hår, østeuropæisk udseende, steg ud af bilen, og den ældre kvinde forsøgte på dansk og med fagter at vise hende mod hospitalet.

Kvinden tog hendes hånd og ville sætte en ring på som tak, hvilket den ældre kvinde afviste. Hun gik videre, men bilen med kvinden fulgte efter og tæt ved hendes bopæl kom kvinden igen hen til den ældre kvinde, nu sammen med en anden østeuropæisk kvinde, som ikke kunne beskrives yderligere.

Hun hængte nu en guld kæde (værdiløs) om den ældre kvindes hals og takkede hende igen, hvorefter begge kvinder skyndte sig væk. Kort efter opdagede hun at hendes guldarmbånd til en værdi af ikke under 10.000 kroner var stjålet.

Københavns Vestegns politi beder om oplysninger, både om gernings-kvinderne, og om den sorte BMW, særligt et registrerings-nummer.

Der har været flere episoder med tricktyverier, hvor gerningsmændene “takker” med gaver i form af værdiløser ringe og kæder og herunder frastjæler de forurettede guldsmykker og lignende.

Opfordringen skal derfor være, at rette henvendelse til politiet på 114, hvis man bemærker mistænkelige personer og køretøjer. ikke mindst i forbindelse med butikscentre. Og i tilfælde hvor mistænkelige personer retter henvendelse til ældre borgere.

Powered by Labrador CMS