Politiet er klar til demonstrationer mod islamisering

Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Østjyllands Politi er parat til mandag aftens demonstration arrangeret af organisationen Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten (Pegida) i Aarhus.

Den antiislamistiske Pegida-bevægelsen har anmeldt en demonstration mandag klokken 18, som begynder ved Skt. Pauls Kirkeplads med efterfølgende optog til Harald Jensens Plads.

Samtidig har bevægelsen »Aarhus for Mangfoldighed« ligeledes anmeldt en moddemonstration, som finder sted samme tid, men med udgangspunkt fra Den Gamle By på Viborgvej.

»Vi har da et lille setup. Vi plejer ikke at oplyse antallet af betjente, men jeg kan sige så meget, at vi følger begge demonstrationer og ledsager dem gennem byen,« siger chefpolitiinspektør fra Østjyllands Politi Bent Preben Nielsen.

»Det gør vi med dialogbetjente, som ledsager demonstrationerne, og så har vi et lille beredskab, som er i stand til at håndtere, hvis der mod forventning opstår uro,« fortæller han.

Politiet har været i dialog med arrangørerne bag de to demonstrationer og tilrettelagt en rute, så demonstranterne ikke krydser hinandens spor.

»Vi har i sidste uge været i en god dialog med begge parter. Vi tror på, at begge parter har en indstilling til, at det skal forløbe på en fornuftig måde. Men det er også to parter, der har modsatrettede holdninger, så der er ingen grund til, at de mødes, så derfor har vi fundet en anden løsning,« siger chefpolitiinspektøren.

Han tør ikke spå om, hvor mange deltagere der tropper op til de to demonstrationer. Blot ni deltagere var mandag eftermiddag tilmeldt via Facebook til Pegida-demonstrationen i Aarhus. Moddemonstrationen fra »Aarhus for Mangfoldighed« havde på samme tidspunkt 576 deltagere, som på Facebook havde angivet, at de deltager.

Også i Esbjerg demonstreres der mod islamisering. Det er bevægelsen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD), der har anmeldt en demonstration foran rådhuset i Esbjerg klokken 18. På samme tid begynder en moddemonstration ved Rybners Gymnasium i Svendsgade.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at de har et ikke nærmere specificeret antal dialogbetjente på plads ved de to demonstrationer.

I hovedstaden har Pegida anmeldt demonstration klokken 18, og en moddemonstration er anmeldt af gruppen Revolutionære Antifascister.

Powered by Labrador CMS