Politiet i Nordjylland: Vent med at køre ud

Arkivfoto: colourbox
Udgivet Opdateret

Det seneste døgns massive regnvejr skaber fortsat problemer for biler, busser og toge i Nordjylland.

Regnen har medført dæmningsskred flere steder på togstrækningen mellem Aalborg og Frederikshavn, og derfor kører der ingen tog på strækningen resten af dagen. I stedet er der indsat togbusser, oplyser DSB. Togbusserne kører dog ikke til og fra Sindal på grund af »ekstreme mængder« vand omkring Sindal.

DSB venter at få en ny prognose fra Banedanmark torsdag klokken 17, og derefter vil det blive meldt ud, om der kører tog fredag.

Også bilisterne er ramt af de store mængder vand på vejene. Adskillige veje især i Hjørring og Frederikshavn kommuner er fortsat spærret, oplyser Nordjyllands Politi. I Hjørring kører der ingen bybusser, fordi de ifølge Nordjyllands Trafikselskab ikke kan forlade garageanlægget på grund af store vandmasser.

Også længere sydpå, i Hobro, er der faldet meget regn. Et dige i Hobro omkring krydset Skivevej og Jernbanegade var på et tidspunkt i fare for at styrte sammen, men personale fra Beredskabsstyrelsen i Haderslev og beredskabet i Mariagerfjord Kommune fik vandet pumpet væk. Først på eftermiddagen begyndte vandstanden at falde, og ifølge Nordjyllands Politi er situationen nu under kontrol.

Det nordjyske beredskab får forstærkning fra Beredskabsstyrelsens afdelinger i Herning, Haderslev og Næstved. Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at det lige nu overvejes, om der skal indsættes styrker fra Hjemmeværnet til at etablere afspærringer og dirigere trafik i de berørte områder omkring Hjørring og Frederikshavn.

Også de nordjyske motorveje var på et tidspunkt plaget af vandmasserne. E39 måtte lukkes før middag på grund af vand og mudder på vejen, men beredskabet fik gjort vejen farbar igen, og motorvejen kunne kort tid efter genåbnes for trafik.

Nordjyllands Politi opfordrer til, at man udviser stor forsigtighed, hvis man bevæger sig ud på vejene. Flere i steder, blandt andet uden for Hjørring, er der meldinger om huller i vejene.

»Vi fraråder ikke al ukørsel, men kan man vente med at køre ud, så vil jeg da anbefale, at man venter med at køre ud,« siger politikommissær Bruno Brix, Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS