Politiet indfører visitationszone mod våben i København

Københavns Politi vil indtil 3. august kunne visitere personer for blandt andet våben for at skabe tryghed.

Udgivet Opdateret

Som reaktion på den seneste tids eskalering i bandekonflikten mellem forskellige grupperinger i København opretter politiet torsdag en visitationszone i et større område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg.

Det oplyser ledende politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politi.

– Siden 12. juli har vi haft fem alvorlige hændelser med knivstikkerier og skyderier i det her område.

– Det er på den baggrund, at vi nu giver politiet endnu et værktøj til at bekæmpe den her bandekriminalitet, siger han.

Som eksempel på nogle af de episoder, der har været, nævner han et skyderi på Mimersgade ved Mjølnerparken, hvor flere køretøjer jagtede hinanden.

Desuden har der været et knivstikkeri i forbindelse med et større slagsmål på Munkensvej på Frederiksberg, og i sidste uge blev en 19-årig mand stukket ned af tre mænd på Frederikssundsvej.

LTF er indblandet

Ifølge politiet er der ingen tvivl om, at banden Loyal to Familia, LTF, står på den ene side i bandekonflikten. Det er mere uklart, hvem de slås imod.

– LTF må på en eller anden måde være i krig med nogle andre grupperinger. Hvem der hører til hvor og hvorfor, det er rimelig komplekst og indgår som en del af vores efterforskning, siger Peter Dahl.

Det er til gengæld ikke kun i København, at LTF skaber opmærksomhed og overskrifter. Også i Aarhus døjer politiet med banden. Det fik så sent som 19. juli Østjyllands Politi til at udvide en visitationszone i Aarhus Vest til også at omfatte bydelen Tilst. 

Tryghedsskabende formål

Visitationszonen i København vil gælde fra torsdag til 3. august i år.

Målet med visitationszonen er at skabe tryghed for borgere i området ved at forhindre, at personer bærer eller besidder våben.

Med visitationszonen kan politiet foretage stikprøvevis visitation af alle personer i hele området. Ifølge Peter Dahl er det et vigtigt værktøj for politiet.

– I og med at vi ser så mange skyderier og knivstikkerier, må der være en masse bandemedlemmer, der bevæger sig rundt i det her område med skydevåben eller knive.

– Visitationszonen giver os en mulighed for at tage fat i dem og finde ud af, om de skulle være bevæbnet, siger han.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS