Politiet mistænker overfaldsmand for terror

Politiet i Nordsjælland mistænker nu den 25-årige anholdt for drabsforsøg på en betjent, for at have udøvet terror. Foto: Nils Meilvang / Scanpix
Udgivet Opdateret

Politiet oplyser her til aften, at den 25-årige statsløse palæstinenser, der er anholdt for drabsforsøg på en betjent, muligvis har tilknytning til Islamisk Stat.

Det danske politi arbejder lige nu ud fra en teori om, at den 25-årige anholdte er inspireret af Islamisk Stat. Hvilken kan betyde, at motivet for drabsforsøget natten mellem mandag og tirsdag, er terror.

– Der er fundet forskellige spor i efterforskningen som tyder på, at den anholdte 25-årige statsløse palæstinenser kan være radikaliseret og har sympati for Islamisk Stat, siger politiet i en pressemeddelelse.

Foran et grundlovsforhør i morgen venter en aften og nat med efterforskning af førnævnte spor.

Efterforskningen i sagen skal derfor afdække dette spor nærmere. Efterforskningen har endvidere vist, at den formodede gerningsmand kan være psykisk ustabil.

Betjenten, der blev stukket tre gange i maven, er fortsat indlagt på Rigshospitalets Traumecenter, men meldes uden for livsfare.

Ekstra Bladet erfarer, at den 25-årige råbte ‘Alluha Akbar’, da han angreb den 56-årige politimand, der arbejder i Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter. Det betyder ‘Gud er stor’. Det vil chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands politi, ikke kommentere på. Han siger dog til avisen:

– Vi arbejder ud fra den hypotese, at der er tale om en radikaliseret person og så skal vi naturligvis efterforske motivet og om andre personer har medvirket

Powered by Labrador CMS