Politiet tager forskud på feriekøen: Åbner ekstra spor ved grænsen

Grænsekontrollen mellem Danmark og Tyskland er under ekstra pres i sommerferieperioden.

Når der er ekstra pres på grænsen mellem Danmark og Tyskland, åbnes der op for et ekstra spor. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den midlertidigt indførte grænsekontrol ved den Dansk/Tyske grænse giver politiet ekstra udfordringer i ferietiden i almindelighed og i weekender i særdeleshed. Normalt er der ikke nødvendigvis alt for meget tryk på nede ved Frøslev grænseovergang, men når trafikken spidser til, bliver der fra dansk side åbnet for et ekstra spor, der giver bilister mulighed for at sprede mængden af biler ud over mere plads. Problemet med sporet er blot, at få bilister benytter sig af det.

– Folk tror af en eller anden grund, at det er en afkørsel. Eller også tror de, at de bliver kontrolleret en gang til, hvis de kører den vej, men det gør de ikke, siger Anders Hansen, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Spor et levn fra gamle dage

Anders Hansen fortæller, at sporet er et levn fra gamle dage, fra dengang der var permanent grænsekontrol ved Frøslev.

– Vi åbnede spor fem alt efter, hvor travlt der var i gamle dage, da der var fast bevogtning, siger Anders Hansen. Dengang var der flere spor ind over grænsen, end der er i dag, hvor det som sådan ikke er meningen, at der skal stå toldere.

Ekstra spor er rart

Men mens der står toldere ved grænsen, er det for politiet rart, at de kan sprede trafikken ud over flere spor. Det kræver bare, at folk bruger det. Og derfor prøver politiet nu at oplyse folk om det glemte femte spor.

– Folk skal endelig bruge alle sporene. Og da der er stikprøvekontrol er det ligemeget, hvilket spor de tager. Det er et lotteri. Hvis de ikke bruger alle spor, får vi for meget kø, siger Anders Hansen til Newsbreak.dk.

Politiet opfordrer derfor på Twitter danskerne til at fortælle deres tyske bekendte, at det femte spor findes.

Sommerhuse skifter beboere lørdag

En af årsagerne til, at der er ekstra meget pres på grænserne i disse dage er selvfølgelig, at sommerferien er over os. Det gør, at der kommer flere gæster til fra udlandet, der gerne vil besøge Danmark. Men der er andre forklaringer også.

For et par uger siden var der således en halv times kø for at komme ind i landet. Ekstrakø opstår normalt hver lørdag mellem 9 og 15.

– Det er en tilbagevendende begivenhed. Man skifter ud i de danske sommerhuse om lørdagen, så det er primært turister sydfra, der kommer herop for at overtage et sommerhus, fortalte Politikommissær ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Michael Voldsted Lund, dengang til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS