Politiker: Kobani er ikke ved at falde

Gårsdagens kampe i Kobani set fra den tyrkiske side. Foto: Lefteris Pitarakis/AP
Udgivet Opdateret

Den vigtige syriske grænseby Kobani er ikke ved at blive overtaget af Islamisk Stat, siger kurdisk politiker.

Den syriske grænseby Kobani er ikke ved at falde til den militante gruppe Islamisk Stat, der har belejret byen siden midten af september.

Sådan lyder i hvert fald meldingen fra Idris Nassan, der er stedfortrædende udenrigsminister i Kobanis kurdiske selvstyre. Han befinder sig i byen.

Flere internationale medier, FN og den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har ellers udtrykt, at byen er ved at falde, men det er ikke tilfældet ifølge Idris Nassan.

– Kobani er ikke ved at falde. I går (tirsdag red.) prøvede Islamisk Stat ihærdigt at trænge ind i centrum af Kobani, men YPG (kurdisk gruppe, red.) fik dem presset tilbage, og nu befinder de sig i de omkringliggende områder af byen, siger Idris Nassan.

– De (IS red.) har måske besat et par enkelte bygninger i den østlige og sydøstlige af byen, men det er alt, siger han til Ritzau.

– En lang række af medierne baserer deres rapportering fra journalister, som befinder sig på den anden side af grænsen (den tyrkiske grænse, red.), og det giver ikke nok information, siger han.

Han siger, at kurderne ikke behøver støtte på jorden i form af soldater, men i stedet har brug for, at det internationale samfund bidrager med våben og ammunition.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS