Prins Charles i USA: Mere populær end Obama

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Den engelske tronarving prins Charles er i disse dage på officielt besøg i USA. Det er bl.a. blevet til et møde med præsident Barack Obama.

Amerikanerne er ikke så vilde med deres præsident, som de har været. Den modvind, som Barack Obama har mærket i noget tid, fik torsdag præsidenten til at udbryde, at amerikanerne nok ville foretrække at være under det engelske kongehus frem for ham.

Bemærkningen faldt under et møde mellem præsidenten og den engelske prins Charles og hertuginde Camilla, der i disse dage er på statsbesøg på den anden side af Atlanten. Det skriver E Online.

– Jeg tror, det er rimeligt at sige, at det amerikanske folk holder meget af den royale familie, sagde præsident Obama ifølge magasinet under et møde i Det Hvide Hus, hvor vicepræsident Joe Biden også var til stede.

– De holder meget mere af dem end af deres egne politikere, tilføjede Obama spøgefuldt.

Prins Charles affejede Obamas kommentar

Prins Charles, som under sit besøg blandt andet har besøgt George Washingtons tidligere hjem og mødtes med krigsveteraner i Washington D.C., var hurtig til at affeje præsidentens kommentar.

– Det tror jeg ikke, sagde prins Charles, inden han hurtigt skiftede emne.

Det er næsten fire år siden, prins Charles senest besøgte USA og mødtes med præsidenten. Seneste besøg var i 2011 kort efter brylluppet mellem hans søn prins William og hertuginde Kate.

Prins Charles, som står først i køen til at arve den engelske trone, kan den 10. april fejre tiårsbryllupsdag med hertuginde Camilla. Prins Charles har tidligere været gift med prinsesse Diana, som omkom i en bilulykke i 1997.

Newspaq

Powered by Labrador CMS