Prins dræbt i helikopterstyrt

En højtstående prins meldes dræbt sammen med flere embedsfolk i et helikopterstyrt nær grænsen til Yemen.

Det er denne saudiarabiske prins, Mansour Bin Muqrin, der er blevet dræbt i helikopterstyrt. Foto: Det saudiarabiske kongehus.
Udgivet Opdateret

En højtstående saudiarabisk prins er sammen med syv andre personerdræbt i et helikopterstyrt i den sydlige del af Saudi-Arabien tæt på grænsen til Yemen.

Det oplyser indenrigsministeriet i Saudi-Arabien tidligt mandag ifølge nyhedsbureauet AP, som har oplysningen fra flere medier i regionen.

Den dræbte prins, Mansour bin Murqiun, var viceguvernør i provinsen Asir.

Samtlige om bord på helikopteren, deriblandt flere embedsfolk, menes at være omkommet i ulykken, der fandt sted i Asir-provinsen cirka 840 kilometer sydvest for hovedstaden Riyahd.

Prins Mansour var på en rundtur for at besigtige en række lokale projekter nær byen Abha, da helikopteren styrtede ned. Sikkerhedsmyndighederne har ikke sagt noget om årsagen til ulykken, men oplyser at en eftersøgning af vraget er i gang.

Det vides således ikke, om helikopteren er blevet skudt ned. Saudi-Arabien har siden 2015 anført en militærkoalition, som fra luften bomber Houthi-bevægelsen i Yemen.

Militante bevægelser som al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) menes også at indtage væsentlige roller i det uroplagede Yemen.

Ingen officielle kommentarer

Endnu har det saudiarabiske kongehus ikke reageret officielt på meldingen om, at Mansour bin Murqiun er bland de dræbte i helikopterstyrtet.

Kongehuset har også nok at se til, da det søndag kom frem at 11 prinser i Saudi-Arabien er blevet anholdt i en kæmpe korruptionsskandale.

Ud over de 11 prinser er også 38 ministre, højtrangerende embedsmænd og forretningsmænd blevet anholdt. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Anholdelserne skete, blot timer efter at kronprins Mohammed bin Salman havde godkendt en ny antikorruptionskommission i Saudi-Arabien.

Her efter blev de anholdtes konti indefrosset.

En ny kurs

Udviklingen følger en ny politisk kurs, som kronprins Mohammed bin Salman udstak i september.

Siden 32-årige Mohammed bin Salman i juli blev udpeget til kronprins – det næsthøjeste embede i landet – har han banet vej for flere reformer.

Således er det den unge prins, der menes at stå bag kong Salmans nylige beslutning om at fjerne et forbud mod kvinders kørsel.

Senest meddelte kronprinsen i slutningen af oktober, at Saudi-Arabien fra 2018 vil tillade kvinder på tre sportsstadioner i landet.

Powered by Labrador CMS