Privatfest gik helt galt

En fest i et forsamlingshus en fredag aften på Mors gik helt over gevind. Ung mand endte i kunstig koma.

En ung ukrainsk mand blev lagt i kunstig koma efter voldsorgie. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

En ung mand måtte lægges i kunstig koma efter et brutalt overfald ved en privatfest i et forsamlingshus på Mors tilbage i oktober. Nu er tre andre unge festdeltagere blevet dømt i sagen, skriver TV2 Nord.

Festen blev holdt i et forsamlingshus i Ørding på Mors natten til lørdag 17. oktober 2020, og det udvikler sig pludselig til, at der er optræk til ballade. En ukrainsk mand blander sig i miseren, og de øvrige vender sig mod ham.

Manden blev udsat for brutal vold og blandt andet sparket i hovedet, mens han lå ned. Efter overfaldet blev manden fløjet med helikopter til Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor han på grund af sine skader blev lagt i kunstig koma.

Politiet betegnede i den omgang volden som så omfattende, at det var en sjældenhed. Fem personer blev samme lørdag sigtet og siden varetægtsfængslet i sagen. De nægtede sig skyldige. Retten i Holstebro var dog ingenlunde enig.

Tre af de fem blev nemlig tirsdag fundet skyldige i vold. TV2 Nord skriver, at de to øvrige blev løsladt allerede efter få dage på grund af manglende grundlag for, at de skulle have været en del af voldscirklen.

Udfaldet blev, at en 19-årig mand er blevet idømt et års fængsel, en 21-årig et år og tre måneder, mens en kun 16-årig mand er blevet idømt en såkaldt ungdomssanktion. Den forurettede er idømt 30 dages betinget fængsel og udvisning for simpel vold, da han ikke er dansk statsborger.

Powered by Labrador CMS