Prøvekørte bil med speederen i bund

Da en ung mand skulle prøvekøre en bil i Hjørring by, gik det så stærkt, at han blev blitzet.

Udgivet Opdateret

Måske var det, fordi en ung mand skulle prøve bilens hestekræfter af, da han ved en forhandler havde lånt en bil og kørt en prøvetur i Hjørring by.

For speederen røg i bund. Med svimlende 102 kilometer i timen blev den unge mand blitzet af en ATK-vogn. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kørte livsfarligt

Nordjyllands Politi havde opstillet en ATK-vogn på Idræts Allé i Hjørring, der tidligere har været et sted, hvor mange alvorlige ulykker er foregået.

Onsdag fangede den en bilist med livsfarlige 102 kilometer i timen på vejen, der er placeret inde i Hjørring by. ATK-operatøren tog hurtigt fat i en patrulje i området, der forsøgte at finde frem til den fartglade bilist.

Heldigvis havde patruljen noget helt særligt at gå ud fra. For på billedet, da bilen blev blitzet, stod der en skilt med ‘brugte biler’. Derfra opsøgte patruljen den relevante forhandler i Hjørring.

– På vej tilbage fra bilforhandleren får de to politiassistenter øje på nogle personer, som ligner føreren af de blitzede køretøj. De forklarer, at de var med i køretøjet, og at føreren var et familiemedlem til dem, som p.t. befandt sig i en anden bil, forklarer politikommissær Michael Karstenskov fra Nordjyllands Politis sagscenter i Hjørring.

Det gælder liv

Det lykkedes dog patruljen at komme i besiddelse af den køreseddel, som den unge mand havde udfyldt forinden den hurtige prøveture på Idræts Allé.

Den unge mand blev for forseelsen sigtet for sin livsfarlige adfærd, samt at han fik en bøde på 5.500 kroner.

Det blev dog ikke kun ved det, for afhængig af den korrekt udmålte fart, som den unge mand kørte på strækningen, kan han se frem til en enten betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet.

Politikommissæren understreger, at der er tale om en meget alvorlig overskridelse af fartgrænsen.

– Manden var ikke tidligere kendt af politiet. Det er han så nu. Vi kan ikke understrege alvoren nok her: Overhold hastighedsbegrænsningerne, også selv om du er glad for at køre bil. Der er liv og førlighed på spil, siger han.

Powered by Labrador CMS