Rådet for Sikker Trafik: Lad bilen stå hjemme på store julefrokostdag

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Fredag er en af årets helt store julefrokostdage, og det betyder, at risikoen for at køre spritkørsel er større. Derfor sætter politiet ind med ekstra spritkontroller i hele landet, oplyser Rådet for Sikker Trafik.

For at gøre trafikken mere sikker har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i december lavet den landsdækkende spritkampagne »Stop Spritkørsel«, hvis formål er at forhindre, at folk sætter sig bag rattet, hvis de har drukket.

Michelle Laviolette, seniorprojektleder hos Rådet for Sikker Trafik, anbefaler, at man lader bilen stå hjemme, hvis man skal til julefrokost.

»Det nemmeste er at lade være med at tage bilen, for hvis der ikke er nogen bil, der står og frister under festen, og når man skal hjem, så kan man heller ikke komme til at tage den. På den måde undgår man spritkørsel,« siger hun.

Men seniorprojektlederen er bekymret for, at dagens varsel om storm kan påvirke folks beslutning om at tage bilen til julefrokost.

»Måske kan den her stormvarsel gøre, at man alligevel tænker, at man gerne vil tage bilen og være sikker på at komme hjem uden for meget bøvl,« siger Michelle Laviolette og fortsætter:

»Så er vores bedste råd, at man kun drikker en genstand, fordi det her med at begynde at regne på, hvor mange genstande man kan tåle, før man er oppe på 0,5 i promille, er et rigtig kompliceret regnestykke, og det er der, hvor det kan gå grueligt galt. Tager man bilen, skal man kun drikke en genstand,« understreger hun.

Michelle Laviolette advarer om den høje straf, der venter spritbilisterne, hvis de bliver taget af politiet.

»Man bliver overrasket over, at bøden er så høj. Det siger noget om, hvor farligt det er, og hvor meget afstand danskerne tager til spritkørsel,« siger hun og henviser til en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik har lavet i år med 3.000 danskere. Her svarer 97 procent, at det er helt uacceptabelt eller uacceptabelt at køre spritkørsel.

Powered by Labrador CMS