Region Syddanmark: Sjusk med forskningskroner

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Der er ikke konstateret misbrug af forskningskroner, men derimod eksempler på sjusk med bilagene. Det fastslår en omfattende gennemgang af Region Syddanmarks forskningsprojekter, som revisionsfirmaet Deloitte har foretaget.

823 bilag i 116 syddanske forskningsprojekter er undersøgt, og man har ikke fundet eksempler på, at syddanske forskere har misbrugt de penge, som de har fået stillet til rådighed til deres forskning.

»Gennemgangen viser, at forskningskronerne er blevet brugt helt efter bogen. Der er intet tegn på misbrug, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med,« siger Region Syddanmarks sundhedsdirektør, Jens Elkjær, i en pressemeddelelse.

Deloitte konstaterer dog i undersøgelsen, at sygehusene ikke i alle tilfælde har været tilstrækkeligt påpasselige med at leve op til de formelle krav til dokumentation af bilag og kontroller. Eksempelvis mangler der i nogle tilfælde oplysninger om formål og deltagerkreds på mødebilag.

»I flere tilfælde kan vi konstatere sjusk med at få skrevet de rette oplysninger på de rigtige bilag, men der er netop tale om sjusk – ikke misbrug. Ikke desto mindre er sjusk stadigvæk en uskik, så vi er i fuld gang med at få alle procedurer helt i orden,« siger Jens Elkjær.

Powered by Labrador CMS