Rigmand anholdt: Konen forsvundet i halvandet år

Den norske rigmand Tom Hagen er tirsdag morgen blevet anholdt.

Udgivet Opdateret

Opdatering 11.01:

Tom Hagen er blevet sigtet for drab eller medvirken til drab. Læs mere her:

Rigmand sigtet for drab på forsvundet hustru

Original:

Tirsdag morgen er der sket en overraskende udvikling i en af de mere omtalte norske kriminalsager. Sagen, der også har fået massiv omtale i Danmark, handler om Hagens kone Anne-Elisabeth, der har været sporløst forsvundet siden 2018.

Nu er Tom Hagen selv blevet anholdt omkring klokken 8.30 foran sit hjem i Oslo, hvor fra konen også forsvandt. Det skriver VG. Politiet afviser at give avisen yderligere oplysninger og henviser til, at en pressemeddelelse er under udarbejdelse.

Ved en stort anlagt aktion, hvor gader blev spærret, lykkedes det for norsk politi at pågribe den 70-årige Tom Hagen, der kørte i sin bil.

Anne-Elisabeth forsvandt om morgenen den 31. oktober 2018. Det sidste livstegn var en telefonsamtale med et familiemedlem ved nitiden. På det tidspunkt skal Tom Hagen have været på arbejde i nærheden af hjemmet.

Erklæret død

Anne Elisabeth Hagen blev tidligere i år erklæret død. Oprindelig blev sagen behandlet som en bortførelse, og der blev udlovet dusører og alverdens tiltag blev sat i værk. Tom Hagen har løbende samarbejdet med politiet.

De påståede bortførere gav aldrig lyd og efterlyste ikke løsepenge, så til sidst opgav politiet at arbejde videre med den vinkel. Det fik også politiet i Oslo til at erklære, at fru Hagen med al sandsynlighed var død.

Kriminalteknikere, der efterforskede sagen og dermed parrets hjem, fandt blodspor fra Anne-Elisabeth Hagen. Desuden modtog Tom Hagen et trusselsbrev, hvori det stod, at han skulle overføre løsesum – ellers ville konen blive dræbt. Men kidnapperne henvendte sig aldrig igen.

Newsbreak.dk følger sagen

Powered by Labrador CMS