Rocker død i sin celle: Han mindes af klubben

Den Bandidos-rocker, der er fundet død i sin celle i arresthuset i Holbæk, mindes af den klub, han var medlem af.

Med dette opslag mindes Bandidos den rocker, der fredag nat døde i sin celle i arresthuset i Holbæk. Vi har valgt at sløre både navn og ansigt.
Udgivet Opdateret

Det vælter ind med mindeord og bevingede ord fra hele verden rettet mod den Bandidos-rocker, der blev fundet død i sin celle fredag i arresthuset i Holbæk. Politiet arbejder ud fra den teori, at der er tale om et selvmord. Den 24-årige rocker var sigtet for at have deltaget i likvideringen af tre unge rivaler, der brutalt blev skudt, da 2015 gik på hæld.

I et officielt opslag fra rocker-klubben Bandidos står der følgende:

“Vores elskede bror Bandido (navn fjernet) fra (navn på lokal afdeling), er igår gået bort. Bandidos MC Denmark sender sine varmeste tanker til familie, og vores brødre i (navn på lokal afdeling). Vi ses i forever chapteret bror.

Love, Loyalty and Respect

Bandidos MC Denmark”

Men ikke kun fra officiel side mindes den 24-årige af sine klub-brødre. På Bandidos’ hjemmeside er flere mindeord og ønsker om at hvile i fred også begyndt at dukke op.

Politiet mistænker selvmord

I Københavns Politi bekræfter vicepolitiinspektør Jens Møller, at den fængslede er fundet død fredag aften. Ekstrabladet.dk skriver, at teorien går på selvmord, og at den afdøde skal obduceres.

– Det (dødsfaldet) undersøges af Midt- og Vestsjællands Politi, siger Jens Møller.

Her er man dog meget fåmælt og ønsker ikke at svare på, om der er tale om selvmord.

– Vi har ingen kommentarer, og det er alt, hvad der bliver sagt, siger vagtchef Bent Steen Andersen.

En statistik fra Kriminalforsorgen viser, at der årligt sker mellem et og otte selvmord årligt bag tremmer.

Til ekstrabladet.dk siger chefen for koncernsikkerhed i Kriminalforsorgen, at det nu skal afklares, hvad der er sket.

– Derudover bliver der taget hånd om personalet i arresten, der også er påvirket af episoden, udtaler Lars Rau Brysting.

Likvidering

Manden var sigtet for sammen med fem andre mænd at stå bag likvideringen i november af tre unge mænd – Mike Vinther, Philip Rasmussen og Suhaib Jaffar – i en lejlighed på Frederiksberg.

De blev skudt, mens de lå og sov.

Politiet har afhørt over 100 personer i sagen, der tiltrak sig stor mediebevågenhed. Ikke mindst for grovheden i drabene.

Det betød også, at der blev gravet gevaldigt hos landets journaliststand, og der tegnede sig et billede af de tre dræbte som dybt involveret i flere kriminelle aktiviteter. Først og fremmest havde de alle relation til det danske bandemiljø. Hvor 23-årige Suhaib Jaffar primært har slået sine folder i København, så står det anderledes til med den 24-årige etniske dansker Mike Vinther. Han er kendt fra rockermiljøet i Esbjerg, hvor både Bandidos og Hells Angels er stærkt repræsenteret. Han er tidligere dømt for at være en del af et Bandidos-tæskehold, der overfaldt flere mænd med relation til den rivaliserende rockerbande Hells Angels i en rundkørsel i Esbjerg tilbage i 2011.

Den 19-årige Philip Rasmussen var – sammen med Mike Vinther – ifølge Ekstra Bladet kort før likvideringen blevet løsladt fra en fængselsstraf i forbindelse med den ovenstående sag om våbenbesiddelse og handel med hash.

I den forbindelse fandt politiet en seddel med flere navne på. Her fremgik det, at de tre var med i en eksklusiv kriminel klub eller sammenslutning. Det har politiets efterlysning bekræftet.

– Den hidtidige efterforskning har videre klarlagt, at de 3 dræbte mænd tilhørte en mindre gruppering, der tilsyneladende havde en del fjender, og at motivet til drabene med stor sandsynlighed skal findes i dette fjendskab, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse den 8. december.

Efter lang tids efterforskning mente efterforskerne i Københavns Politi at have tilstrækkeligt med beviser mod seks mænd, og en dommer varetægtsfængslede dem alle 19. april.

Flere af dem har forbindelse til Bandidos.

Fem af de seks mænd har forbindelse til Bandidos, har politiet tidligere oplyst.

En af dem havde krudtpartikler på sin ene hånd og i ansigtet dagen efter det tredobbelte drab, er det kommet frem.

Både han og to andre havde et motiv til at begå forbrydelserne, vurderede dommeren i forbindelse med varetægtsfængslingen i april.

Desuden indgår blandt andet sms-beskeder i det materiale, som politiet har fremlagt. Indholdet af beskederne er blevet læst op bag lukkede døre.

Powered by Labrador CMS