Roskilde Festival er aflyst: -Dybt ulykkelige

Jubilæet er endt som en fiasko på grund af coronavirus.

Udgivet Opdateret

Roskilde Festival har reageret prompte, efter at regeringen har meddelt, at forbuddet mod store forsamlinger gælder til og med august. Dette års udgave af den populære musikfestival er således aflyst som konsekvens af coronaudbruddet. Det oplyser Roskilde Festival i en pressemeddelelse.

Musikfestivalen var planlagt til at ligge fra 27. juni til og med 4. juli. Har man købt billet til festivalen i år, kan man få den overført til Roskilde Festival 2021. Den løsning opfordrer festivalen til på sin hjemmeside.

– Du kan gøre en kæmpe forskel ved allerede nu at sige ja tak til at være med til Roskilde Festival i 2021. På den måde vil du være med til at sikre fundamentet for festivalen og hjælpe os gennem den næste meget svære tid, lyder det.

Billetten kan også bliver refunderet, hvis man foretrækker det. De nærmere omstændigheder vil festivalen snarest muligt melde yderligere ud om, lyder det.

Jubilæum flyttet

Dette års udgave skulle have været 50-års jubilæum for festivalen. Men det må altså nu vente til 2021 i stedet.

– Vi er dybt ulykkelige. Vi frygtede, at det ville ske. Vi har til det sidste håbet, at det ikke ville ende på denne måde. Men risikoen for smittespredning er for stor, når så mange mennesker er samlet. Det hensyn er ubetinget det vigtigste, siger Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup, i pressemeddelelsen.

Det har alvorlige konsekvenser for Roskilde Festival, at dette års udgave nu er aflyst. Hvert år donerer foreningen bag festivalen hele overskuddet væk, hvilket betyder, at der så at sige startes fra nul kroner hvert år.

– Det er endnu for tidligt for os at sige noget præcist om de økonomiske konsekvenser. De afhænger af, hvilke ordninger og hjælpepakker der er. Konsekvenserne vil dog være alvorlige uanset, siger Signe Lopdrup.

Rammer øvrige

Statsminister Mette Frederiksen (S) meldte om det forlængede forbud mod store forsamlinger på et pressemøde mandag aften.

Forbuddet rammer også øvrige musikfestivaler som Smukfest, Heartland, Tinderbox og Northside. De har foreløbig ikke meldt ud, om festlighederne bliver aflyst eller udskudt.

Statsministeren er godt klar over, at der kan blive behov for at kigge på forbedrede hjælpepakker.

– Vi kigger på, om hjælpepakkerne gælder bredt nok – også i forhold til jer. Vi vil sammen med partierne drøfte, om vi kan forbedre pakkerne endnu mere, siger Mette Frederiksen på pressemødet henvendt til de berørte af forbuddet.

OVERBLIK: Sådan vil regeringen genåbne Danmark

Her følger tiltagene og de forskellige faser, som regeringen planlægger:

* I “den første fase” kan de mindste komme i vuggestue, børnehaver, fritidsinstitution og skole. Det drejer sig om skoleelever fra 0. til 5. klasse.

Børn og voksne skal være så meget ude, som det kan lade sig gøre. De skal holde afstand, der skal gøres rent, og er man syg, skal man blive hjemme.

* Privatansatte kan i et vist omfang møde på arbejde igen, forudsat at det foregår sundhedsfagligt forsvarligt.

* Gymnasiale uddannelser for elever på de afsluttende niveau genåbnes, for at de kan afslutte deres uddannelse til sommer. Det gælder for 3.g, 2.hf, eux-elever og ASF-klasser (Autisme Spektrum Forstyrrelser).

* Studerende på enkelte sundhedsfaglige videregående uddannelser, der har samfundskritiske funktioner, kan få lov til at færdiggøre deres uddannelse til sommer på uddannelsesstedet.

* Også ledige, som får tilbudt efteruddannelse som en betingelse for at påbegynde arbejde, kan møde fysisk frem.

* Der vil komme flere tog og busser – og i det hele taget flere afgange – fra 14. april. Det skal hjælpe med at håndtere den forventede øgede aktivitet.

* I forbindelse med den gradvise genåbning af landet vil myndighederne derudover skrue op for testkapaciteten og føre en mere offensiv teststrategi. I den forbindelse vil en app blive lanceret for at styrke overvågningen af smitteudbredelsen.

Fremover:

* Der vil fortsat være mange virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der holder lukket for at begrænse smittespredning. Det sker, for at alle dele af samfundet ikke åbner samtidig.

* Regeringen vil eksempelvis forlænge lukningen af caféer, barer, restauranter, frisører og massører i fire uger frem til 10. maj.

Hvornår disse skal åbnes igen, vil regeringen se nærmere på i den “næste fase” af genåbningen af Danmark.

* Den forlængede nedlukning gælder også storcentre, overdækkede arkader, natklubber og vandpibecaféer, for at nævne nogle.

* Kirker, biblioteker og foreninger skal ligeledes fortsat være lukket.

* Hjemsendelsen af offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, forlænges frem til 10. maj. Det gælder dog ikke ansatte, hvis opgaver foregår udendørs og er uden nævneværdig menneskelig kontakt.

* Afgangseksamener i folkeskolen er aflyst. Og elever i folkeskolen fra 6. klasse og opefter skal fortsat gå i skole hjemme foreløbigt frem til 10. maj. Det gælder også for efterskoler og frie fagskoler. Afsluttende standpunktskarakterer ophøjet til prøvekarakterer.

* Ungdomsuddannelserne holdes fortsat fysisk lukket frem til 10. maj.

* De videregående uddannelser vil også blive ved med at holde fysisk lukket.

* Forbuddet mod større forsamlinger vil regeringen udstrække, så det gælder indtil 31. august 2020. Det dækker over festivaler, markeder med videre.

* Der vil ligeledes fortsat være forbud mod at forsamles flere end 10 personer i offentligheden.

* Grænserne vil være lukkede for nu for alle udlændinge, der ikke har et anerkendelsesværdigt formål i Danmark. Det gælder ikke for udlændinge, der har opholdstilladelse eller arbejde i Danmark.

* Udenrigsministeriets rejsevejledninger forlænges for nu, således at danskere frarådes unødvendige rejser i alle lande i verden.

Powered by Labrador CMS