Rotte-lort og hidsig pizzeria-ejer

Politiet måtte eskortere Fødevarestyrelsen ved et opfølgende besøg hos et pizzeria.

Dette pizzeria havde rottelort i køkkenet. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

Opdatering 8. oktober 2018: Vi skal gøre opmærksom på, at Luciano Pizza har skiftet ejer. 

Det hele startede 4. juli. Og det var ikke just fyrværkeri og fejringen af den amerikanske uafhængighedsdag, der var på tapetet i et pizzeria i det vestlige Aarhus. Det var var tværtimod et besøg af Fødevarestyrelsen i pizzeriaet Luciano Pizza på Høgevej i Aarhus.

Forbrugerhenvendelse

– Tilsyn på baggrund af forbrugerhenvendelse til Fødevarestyrelsen, starter smiley-rapporten med.

Præcis hvad denne bruger/kunde havde opdaget, melder historien intet om, men det er nok ikke noget imod, hvad Fødevarestyrelsen fandt i køkkenet.

– Der er konstateret gnavemærker og rotteeskrementer ved rørføring ved pizzaovn, står der videre i rapporten.

Ifølge rapporten har restauranten selv konstateret det nævnte, men ikke underrettet Fødevarestyrelsen. Og det skal man. Altså ud over at gøre rent, forstås.

Derved har Luciano Pizza ‘markedsført farlige fødevarer’. Det koster en bøde på 30.000 kroner – udover de gebyrer, der bliver pålagt sådanne kontroller.

Meget utilfreds ejer – og lidt til

Det var ejeren, Mohamad Wael El-Daoud, ikke helt tilfreds med. Langt fra. Så langt fra, at Fødevarestyrelsen ikke turde komme tilbage til opfølgende kontrol uden følgeskab af politiet.

– Der var nogle forhold omkring ejerens opførsel, som gjorde, at den tilsynsførende ikke ønskede at besøge pizzeriaet igen, fortæller Marianne Rasmussen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold til Ekstra Bladet.

Benægt, benægt, benægt

Da avisen konfronterer ejeren, går han straks i forsvarsposition og nægter, der har været både rotter og rottelort i køkkenet.

– Forstå det nu. Der har ikke været noget problem. Du skal finde et andet arbejde, for du har ikke grundlag for at skrive, at der har vært rotter, svarer Mohamad Wael El-Daoud Ekstra Bladets journalist.

Lidt længere henne i interviewet kommer han dog i tanker om, at der vist alligevel havde været en rotte – en strejfer, som han kalder den.

Ejeren er også uforstående over for, hvorfor politiet blev indblandet. Mohamad Wael El-Daoud vil også klage over Fødevarestyrelsens afgørelse.

Stadig problemer

Ved den opfølgende kontrol 12. juli – hvor altså politiet deltog – var forholdene stadig ikke bragt i orden, hvilket betød, at man stadig ikke måtte lange den italienske spise over disken.

Dagen efter, 13. juli, var Fødevarekontrollen så igen på besøg hos Luciano Pizza – og denne gang var alle ting bragt i orden. Og restauranten kan igen bryste sig af en glad smiley. Om end en dyr en af slagsen.

Du kan se første rapport HER. Opfølgende rapport HER. Og den med den glade smiley HER.

Powered by Labrador CMS