Røver anholdt på bare 10 minutter

Mistænkt for at have røvet Brugsen og Shell i Sønderborg på bare tre dage

Mand mistænkt for at have røvet Brugsen og Shell i Sønderborg på bare tre dage.
Udgivet Opdateret

Syd- og Sønderjyllands Politi reagerede tirsdag aften prompte, da der indløb anmeldelse om et røveri mod Superbrugsen i Sønderborg. Bare 10 minutter efter alarmopkaldet kunne en patrulje anholde en mand, der passede på det signalement, der var indløbet fra borgerne.

– Der var dog lidt ved hans tøj, der ikke passede. Vores hunde har så senere fundet noget tøj gemt af vejen under den formodede flugtrute, og det har vidner også genkendt, fortæller Ole Aamann, vagthavende ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han er selvfølgelig glad for, at hans kolleger var så hurtigt ude, men han tror ikke, at der er tale om nogen fartrekord for politiet i denne sammenhæng.

– Det tog jo 10 minutter, understreger Ole Aamann, der i øvrigt kan fortælle, at selve udbyttet fra røveriet heller ikke var at finde på den mistænkte, da han blev anholdt.

– Han er i forvejen prøveløsladt for røverier, og vi ser jo, at folk skylder nogle penge væk og laver en aftale om at lave et røveri, komme ud med pengene og så stå tilbage med problemerne bagefter, siger Ole Aamann til Newsbreak.

Ville have cigaretter, spiritus og hele kassebeholdningen

Manden, politiet har anholdt, stod i kø som de reelle kunder tirsdag aften i Superbrugsen. Da det blev hans tur, bad han ekspedienten om at finde både cigaretter og spiritus, inden han annoncerede, at han faktisk havde gang i et røveri.

– Han tvang ekspedienten til at udlevere kassen, og så stak han ellers af til fods. Der ankom en patrulje få minutter efter, og jeg vil tro, at de har delt sig op. For den ene betjent følger flugtruten og får hurtigt kontakt til en person, der kommer løbende. Og da han er prøveløsladt for det samme, skærper det jo omstændighederne, fortæller Ole Aamann.

Manden er nu sigtet for røveriet, og Ole Aamann håber at kunne slå to fluer med et smæk. Det er nemlig ikke mange dage siden, at en Shelltank, der ligger få minutters gang fra Superbrugsen, også blev udsat for røveri.

– Og røveri i Sønderborg er altså ikke noget, der sker hver dag, fortæller Ole Aamann.

Siden pengene fra dagens røveri ikke er fundet, vil han gerne have fat i vidner, der har set manden i løbet af aftenen.

– Han er 195 høj og tynd. Og har man set ham før, under eller efter røveriet, har man set hvilken retning han løb i, og om han var i kontakt med andre, så vil vi rigtig gerne vide det, siger Ole Aamann.

Politiet kan kontaktes på 114 med relevante oplysninger.

Powered by Labrador CMS