Ryk disse planter indenfor nu

På den måde kan du nyde dem igen næste år

Udgivet Opdateret

Der findes planter, der på den ene side ser så fremmede ud, at man tror, at de på ingen måde kan gro i Danmark.

På den anden side kan du godt få alt muligt, blandt andet palmer, kaktus og jasmin, til at trives under danske forhold, men du skal være særligt opmærksom, når vinteren trænger sig på.

Det er nemlig ikke alle planter, der kan holde til et liv udenfor i Danmark, når først temperaturerne for alvor er dykket, men det betyder ikke, at du skal ud og investere i nye skud til foråret.

Hold liv i planterne

Bob Vila skriver, at der findes flere forskellige planter, du problemfrit kan lade overvintre indendørs, hvis bare du træffer nogle forholdsregler først.

Du skal sikre dig, at de ikke har besøg af skadedyr, og du skal sikre dig, at planten har godt med plads i den potte, den skal stå i.

Derudover skal du undersøge, om planten kan stå indenfor uden yderligere arbejde, eller om der skal mere til, for at planterne igen kan blomstre op til næste år.

De kan godt

Palmetræer i potter kan eksempelvis flyttes indenfor, til et sted med masser af lys, og hvis du derudover sørger for at holde dem godt vandede, og indendørs, til der ikke længere er fare for frost, burde de kunne overleve turen ind og ud igen.

Hawaiiblomst kommer fra tropiske egne, og den tolererer derfor ikke på nogen måde frost. Du kan fint have den stående udenfor, når vejret er til det, og i vinterperioder kan du have den stående som en almindelig stueplante.

Mens nogle planter altså kan klare sig gennem vinteren, ved at du basalt set flytter dem væk fra frosten, skal en nyrebregne håndteres lidt anderledes.

Bob Vila skriver, at det er bedst at flytte bregnen in i et koldt og mørkt lokale, ikke frysende men koldt, og ellers holde jorden fugtig, til det igen er forår.

Hos Bob Vila kan du læse mere om en række andre planter, der har bedst af at komme indenfor, når vinteren trænger sig på.

Powered by Labrador CMS