S afviser at gøre kristendom obligatorisk

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Hvis det står til de Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado (K), skal kristendomsundervisningen folkeskolen gøres obligatorisk i modsætning til den nuværende ordning, hvor elever kan fritages for undervisningen.

Men skal de Konservative finde et flertal for forslaget, bliver det uden Socialdemokraterne, understreger regeringspartiets børne- og undervisningsordfører, Annette Lind (S).

Hun peger på, at samtlige elever ifølge folkeskolens formålsparagraf skal være fortrolige med danske værdier og dansk historie. Derfor giver det ingen mening at forlange, at alle deltager i kristendomsundervisningen, mener hun.

»Vi skal huske, at vi har religionsfrihed i Danmark. Man skal undervise i danske værdier, og det bliver alle elever også lige nu,« siger hun og tilføjer, at man ikke kan gå gennem folkeskolen uden at diskutere danske værdier.

»Jeg synes, det er vigtigt – uanset hvilken baggrund man har – at man forstår det danske samfund, og det hviler altså på en kristen kulturarv, hvor der kan trækkes tråde tilbage til blandt andet reformationen. Det er vigtigt, at vi er bevidste om den arv, og jeg mener, at alle bør modtage undervisning i kristendomskundskab,« siger Mai Mercado.

Undrer sig over udspil

Annette Lind undrer sig over, at udspillet fra Mai Mercado først kommer nu – efter den store folkeskolereform er blevet indført.

»De Konservative er en del af det forlig, og den gang stillede de ikke spørgsmålstegn ved det her,« siger Annette Lind.

I dag kan elever, hvis forældre spørger skolen om lov, blive fritaget fra kristendomsundervisningen.

Powered by Labrador CMS