S: Venstre-kampagne tegner forkert billede

Foto: Simon Læssøe/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Ja, der har været svære kår under de seneste fire års pressede økonomiske hverdag. Men det betyder ikke, at regeringen har skåret ned på den danske velfærd.

Sådan lyder det fra Socialdemokraterne, efter Venstre onsdag har indrykket annoncer i 15 dagblade, hvor 49 borgmestre, fem rådmænd og to regionsformænd anklager Socialdemokraterne for at lyve om velfærden.

»Det er et forsøg på at levere nogle svar, men det rejser desværre endnu flere spørgsmål. For nogle af de selvsamme borgmestre har tidligere sagt, at nulvækst vil skabe nedskæringer i kernevelfærden,« siger transportminister Magnus Heunicke (S).

Venstres kampagne kommer som svar på, at Socialdemokraterne tirsdag i et brev til 1,5 millioner danske husstande advarede mod at stemme på Lars Løkke Rasmussen (V). Ifølge Socialdemokraterne vil Venstres nulvækst føre til mærkbare nedskæringer i blandt andet kommunerne.

»Til gengæld er det sandt, at der under Helle Thorning-Schmidts ledelse er fjernet mere end fire milliarder kroner og dermed 12.600 fuldtidsstillinger fra de kommune kernevelfærd,« skriver Venstre i onsdagens annoncer.

Magnus Heunicke erkender, at der under regeringen er blevet færre offentligt ansatte i kommunerne.

»Det er helt sandt, at det har være nogle år, hvor man kan mærke, vi har været ramt af en krise. Det skyldes, at kommunerne ud over bloktilskud også har begrænsninger, da de er afhængige af skatteintægter, og der tabte man jo 100.000 arbejdspladser under krisen og Lars Løkke Rasmussen. Og det er klart, at det har haft indflydelse på de kommunale budgetter,« siger Magnus Heunicke, som dog understreger, at det samlede offentlige forbrug er steget de seneste fire år.

»Det offentlige forbrug for velfærd er under os steget med i alt 14 milliarder kroner,« siger han og fortsætter:

»Der har været en beskeden vækst, og det har man kunne mærke ude i kommunerne, hvilket vi ikke har lagt skjul på. Så er spørgsmålet, om vi skal stramme mere med en nulvækst, eller om vi skal følge vores plan, som går efter 0,6 procents stigning for den offentlige velfærd.«

Powered by Labrador CMS