Så få bliver millionær med en skrabekalender

Med mange solgte kalendre er dine chancer for at vinde ret små. Men skrabejulekalenderen er stadig rasende populær. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er fem gevinstlodder på en million kroner. Til gengæld har Danske Spil i år trykt 2,52 millioner eksemplarer af den populære kalender.

Der er 24 felter, der skal skrabes, så spændingen bliver holdt ved helt frem til juleaften, hvis du kan vente så længe. Ifølge Danske Spils egne undersøgelser bliver fire ud af ti julekalendere skrabet før tid. Men hvad er dine chancer reelt for at skrabe alle ti juletræer, som kan veksles til en million skattefrie kroner?

– Der er jo ikke så mange, der bliver millionærer af det, for så kunne det jo ikke løbe rundt. Men der er mange små præmier, og vi ved, at spillerne sætter meget pris på den der vinderoplevelse, fortæller Karen Minke, der er kommunikationsmedarbejder hos Danske Spil.

Slår salgstal

Den ekstremt populære Julekalender Quick, der også bliver kaldt “Julekalenderen for voksne”, bliver i år trykt i 2,52 millioner eksemplarer, og Danske Spil forventer at kunne slå sidste års salgstal, der endte på 2,1 millioner solgte skrabelodder.

– Det er den der tanke om “tænk nu hvis”. Det har nok noget at gøre med, at vi lever i et koldt land højt mod nord, hvor her er mørkt og det regner. Derfor køber vi lottokuponer og skrabelodder og drømmer om flere penge, en større bil og varmere himmelstrøg. Især her op til jul, siger Flemming Møldrup, livsstilsekspert fra DR’s “Kender du typen” og kreativ direktør hos kommunikationsbureauet Grizzly.

Fem gange million

I år er der fem kalendere, der udløser en million kroner til de heldige vindere. Dermed er din reelle chance for at blive millionær 1 til 504.000, når du sidder med en skrabekalender i hånden. De spinkle odds er ikke desto mindre nok til at sætte drømme i hovedet hos danskerne ved juletid.

– Vi danskere er vilde med traditioner og hygge op til jul. Danske Spil har jo ikke ændret deres reklamefilm siden 90’erne. Det er ret bevidst, tænker jeg. Det er stadig hende den lille pige, der retter på faren. Hun er i hvert fald ikke seks år længere i virkeligheden, vurderer Flemming Møldrup.

 

Fakta om Julekalender Quick:

1. Oddsene for at vinde 1 million er 1:504.000. Chancen for at vinde 50.000 kroner er 1:252.000. Oddsene for at vinde 5.000 er 1:21.000. Chancen for at vinde 1.000 kroner er 1:840.

2. Julekalenderen koster 50 kroner, og det har den gjort lige siden 1994, hvor den udkom første gang.

3. Der er gevinst på gennemsnitligt hvert tredje lod. Der er 653.000 gevinster á 50 kroner og 102.000 lodder på 75 kroner.

4. Tilbagebetalingsprocenten er 52. Det vil sige, at 52 procent af Danske Spils indtægter for Julekalender Quick bliver udbetalt i præmier. De resterende 48 procent går til administrativt arbejde og ikke mindst til tipsmidlerne, der er med til at finansiere en lang række danske foreninger og kulturliv.

Kilde: Danske Spil

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS