Så farlige er de: Slanger fundet i danske hjem

Tirsdag slog politiet til mod fem adresser. Det kastede 45 farlige slanger af sig.

Udgivet Opdateret

Politikredse på Sjælland ransagede tirsdag fem adresser, hvor der i alt blev beslaglagt 45 slanger, der er ulovlige i Danmark.

– Alle er de potientelt dødelige for mennesker, siger Brian Bentzen fra Terrariet Vissenbjerg.

Han var en af de to eksperter, som politikredsene havde allieret sig med i den koordinerede aktion mod fem adresser på Sjælland og Lolland-Falster. Nærmere bestemt i Rødovre, Roskilde, Svinninge, Nakskov og Rødby.

I sådan en aktion går politiet ind i den bolig, hvor det mistænkes, de farlige dyr befinder sig. Er det tilfældet bliver Brian Bentzen og hans partner kaldt ind.

De to eksperter har mange års erfaring, og kan med øjnene se, om slangerne er af den farlige – og ulovlige – slags. Er de det, bliver de indfanget.

– Det har vi noget specielt værktøj til, siger Brian Bentzen.

Verdens giftigste slange

Blandt slangerne var der forskellige kobraslanger fra Afrika og Asien, klapperslanger, giftige hugorme, den australske taipan – verdens giftigste slange, der stammer fra Australien og en tigerpython. Den sidste er en kvælerslange, der som voksen kan bliver fem-seks meter lang.

Brian Bentzen med en tigerpython. Billede fra en tidligere aktion i Vojens. Foto: Sonny Munk Carlsen.
Brian Bentzen med en tigerpython. Billede fra en tidligere aktion i Vojens. Foto: Sonny Munk Carlsen.

– Og tykkere end mit lår, siger Brian Bentzen, der er dyrepasser i terrariet.

Brian Bentzen fortæller, at slangerne alle blev opbevaret under fine forhold, men han er dog ikke i tvivl om, hvad der er rigtigt og forkert.

– De overtræder loven, så det er ok at fjerne dem, siger han.

Af de 45 slanger blev nogle af en dyrlæge aflivet på stedet. Nogle havde skader, andre vil blive svære at få afsat til zoologiske haver.

– De blev aflivet med en sprøjte, siger Brian Bentzen, der nu er i gang med at registrere de 32-35 slanger, der kom med tilbage til Fyn.

Sigtelser

Ifølge politiets pressemeddelelse blev der fundet fire slanger i Rødovre, 29 i Rødby, to i Nakskov, 10 i Roskilde og ingen i Svinninge.

– Indtil videre er fire krybdyrinteresserede mænd sigtet for at holde giftslanger, siger politikommissær Jeff Kongedam, Københavns Vestegns Politi.

Han tilføjer, at sigtelserne drejer sig om at overtræde dyreværnslovens regler om forbud mod at holde dyr, der kan frembyde fare eller skabe frygt – og herunder hører altså giftige slanger.

De involverede politikredse sagsbehandler sager fra egen politikreds. Overtrædelse medfører sædvanligvis en klækkelig bøde, oplyser politiet.

Ved aktionen fik politiet assistance af slangekyndige og dyrlæger.

Powered by Labrador CMS