Så længe kan din mad holde sig på frost

Der er stor forskel på, hvor længe forskellige madvarer kan holde sig i fryseren.

Udgivet Opdateret

Mange danskere er formentlig fuldstændig klar over, hvordan man ofte vil kunne forlænge holdbarheden på madvarer markant ved at fryse dem ned.

Ofte vil det ikke gå synderligt ud over kvaliteten, og man kan undgå at maden bliver for gammel, før man får den spist.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvor længe du efterlader maden i fryseren.

Nogle madvarer har nemlig en væsentlig længere holdbarhed på frost end andre.

I galleriet ovenfor kan du se Forbrugerrådet Tænk og Fødevarestyrelsens anbefalinger til, hvor længe du bør opbevare forskellige madvarer i fryseren.

Frys mere ned

Selvom mange danskere formentlig bruger fryseren til at fryse mangt og meget, findes der dog stadig en række ting, som de fleste nok ville tøve med at komme på frost – men som man imidlertid sagtens kan gøre.

Det har Newsbreak.dk tidligere skrevet om.

Du kan se den fulde liste over overraskende madvarer, du godt kan komme på frost i denne artikel:

Sådan genfryser du din mad

Hvis du har taget mad ud af fryseren og alligevel ikke får brug for det, kan det meste genfryses.

Du skal dog genfryse maden indenfor det samme døgn, og maden skal i mellemtiden have ligget i køleskabet.

Mad, der har ligget til optøning på køkkenbordet, kan ikke bare fryses ned igen.

Det skal tilberedes/varmes igennem og køles hurtigt ned igen, før det kan lægges tilbage i fryseren.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

Vildt! Disse ti ting kan du sagtens fryse ned

Powered by Labrador CMS