Så mange har hapset fra butikshylden

Newspaq
Udgivet Opdateret

Butikstyverier er ikke forbeholdt en minoritet. Faktisk har hver fjerde på et tidspunkt stjålet i en butik.

Det er forkert at stjæle. Det er de færreste uenige i. Alligevel er mere end hver fjerde dansker på et eller andet tidspunkt bevidst vandret ud af en butik med en vare, de ikke har betalt for, skriver metroxpress.

Ifølge en ny undersøgelse lavet af YouGov svarer 26 procent ja til, at de på et tidspunkt har stjålet fra en butik. Og selv om tallet ikke glæder informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop Danmark, der blandt andet driver landets Kvickly-, Irma- og SuperBrugsen-butikker, er han ikke overrasket.

– Hvis folk er så hudløst ærlige, at de tager deres barndoms rapserier med, så kan tallet godt komme derop, konstaterer han til metroxpress.

Undersøgelsen viser da også, at det ikke ligefrem er fladskærme og diamanthalskæder, som bliver listet uden om kassen. Cirka halvdelen af de langfingrede danskere siger, at de stjal for mindre end 50 kroner, og næsten lige så mange har kun stjålet fra en butik en enkelt gang i deres liv.

Men selv om der ikke ligefrem er tale om, at en fjerdedel af befolkningen er forhærdede kriminelle, er de små tyverier stadig et problem for butikkerne, siger Jens Juul Nielsen fra Coop Danmark. For selv om det enkelte tyveri af en pose Matador Mix ikke ruinerer butikken, løber det samlede tab op.

– Vi har 800.000 kunder i vores butikker hver dag. Så det skal ikke være mange af dem, der stjæler for 15 kroner, før vi ret hurtigt er gået fallit, siger han.

Derfor håber Jens Juul Nielsen også at få ændret opfattelsen af smårapserierne, så de er lige så uacceptable som alle andre butikstyverier.

– Som forældre bør man opdrage sine børn til, at det ikke er i orden. Tyverier en en gigantisk omkostning for os, og det er vores ærlige kunder, der betaler regningen, siger han.

Powered by Labrador CMS