Så voldsomt bliver aftenens og nattens vejr

Varslet betyder, at man bør overveje om man skal udenfor.

Udgivet Opdateret

Opdatering 20.40: 

DMI oplyser lørdag aften, at der er voldsomt vejr på vej til Danmark.

I Vestjylland og måske på Bornholm, kan det blæse op mod stormende kuling med vindstød op til stærk storm (22m/s og 30m/s). I resten af landet, undtagen Nordjylland, er der risiko for vindstød af stormstyrke, 23-28m/s, oplyser DMI.

Original artikel:

Fra i aften, hen over natten og hele søndag, kan vejret blive meget voldsomt i visse dele af landet. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har udsendt et risikovarsel, der gælder for hele landet og et mere konkret varsel, der gælder for den vestlige del af landet.

For det meste af landet er det sådan, at man i løbet af lørdag og lørdag aften skal være opmærksom på, at vejret kan udvikle sig og blive noget voldsomt. Hos DMI forventer man, at størstedelen af landet bliver ramt af vindstød af stormstyrke.

Det betyder, at der over hele landet er risiko for stormende kuling, 20-23m/s med vindstød af stormstyrke 25-28m/s.

– Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik, skriver DMI.

For den jyske vestkyst varsler man derimod specifikt om, at der i løbet af lørdag aften, natten til søndag og hele søndag kommer vindstød af stormstyrke. Bor man i den del af landet, der er markeret med gult på kortet, du kan se i galleriet, skal man altså være klar over, at vejret bliver en voldsom omgang den kommende tid.

Powered by Labrador CMS