Sådan påvirker coronavirus din ferie

Ifølge Udenrigsministeriet er det generelt sikkert at rejse. Der er dog undtagelser.

Dette skilt møder man for tiden i danske lufthavne. KLIK VIDERE OG LÆS, HVILKE STEDER UDENRIGSMINISTERIET ADVARER MOD. Foto: Scanpix
Dette skilt møder man for tiden i danske lufthavne. KLIK VIDERE OG LÆS, HVILKE STEDER UDENRIGSMINISTERIET ADVARER MOD. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Står du med påske- eller sommerferieplanlægning, der er ved at gå op i hat og briller grundet coronavirus?

Så fat mod. For i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet slås det nu fast, at det generelt er sikkert at rejse.

Artiklen fortsætter under videoen

Og det særligt, hvis man følger rådene i Udenrigsministeriets rejsevejledninger og på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Dog er det naturligvis ikke muligt for nogen myndigheder med sikkerhed at sige, hvordan coronavirus udvikler sig over de kommende uger og måneder. Hverken i Danmark eller i resten af verden.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger dækker cirka 80 lande, og de opdateres løbende, så de afspejler udviklingen både i smittebilledet og hvis der indføres rejserestriktioner i et land eller region som følge af udbrud:

– Når man skal planlægge sin rejse anbefaler vi altid at læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger som opdateres løbende. Sørg for en rejseforsikring, som dækker hjemtransport ved sygdom eller ulykke, så du mindsker risiko for smitte på lokale klinikker og sygehuse. Både før og under rejsen anbefaler vi også, at man følger med i de lokale sundhedsmyndigheders anbefalinger og undersøger forholdene i sundhedsvæsenet i det land, du skal rejse til. Under rejse anbefaler vi generelle forholdsregler som håndvask, håndsprit, god fødevarehygiejne, undgå kontakt til syge med videre, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, i pressemeddelelsen.

Det anbefales desuden, at man downloader Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmelder sig Danskerlisten.

Her er coronavirus i udbrud

I Danmark, hvor der indtil nu er bekræftet tre tilfælde af coronavirus, samt en række sammenlignelige lande, betragtes coronavirus ikke som værende i udbrud.

Det skyldes, at sundhedsberedskabet er i kontakt med de smittede og de personer, de kan have smittet.

Sådan forholder det sig ikke alle steder i verden. Virussen startede i Kina, men ifølge Sundhedsstyrelsen er der smittespredning af Coronavirus Covid-19 i en række lande, nogle tættere på Danmark end andre.

Du kan læse om udbredelsen af sygdommen i de enkelte lande, samt hvor Udenrigsministeriet ellers anbefaler, at man holder sig fra, i galleriet over artiklen.

Powered by Labrador CMS