Salmonella fundet i hakket svinekød: Kan give diarré, opkast og feber

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

I en pressemeddelelse advarer Fødevarestyrelse om fund af salmonella i hakket svinekød.

Det er firmaet Nr. Søby Kød Engros A/S, der tilbagekalder hakket svinekød, fedtindhold 8-12 %, på grund af påvisning af salmonella.

Kødet har følgende specifikationer:
Pakkedato: 24.02.2015
Sidste anvendelsesdato: 25.02.2015
Ref. nr./batch nr.: 24022015

Det salmonella-inficerede hakkede svinekød er solgt til følgende detailvirksomheder:
Moesgaard Museum, Moesgård alle 15, 8270 Højbjerg
Kong Volmer, Brandts Passage 13, 5000 Odense C
Admiralen I/S, Toldbodgade 14, 6000 Kolding
Restaurant Teglværksskoven, Strandalleen 92, 5800 Nyborg
Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen
OK-Centret Dyruphus, hus 1, Faaborgvej 361, 5250 Odense SV
Alfred og Kamilla, Rugårdsvej 103 D, 5000 Odense C

Fødevarestyrelsen advarer om, at hvis kødet ikke gennemsteges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

Selvom sidste anvendelsesdag er overskredet, kan forbrugere have produktet opbevaret på frost. Kasser produktet eller lever det tilbage til butikken, hvor det er købt.

Powered by Labrador CMS