Sara Slott-triumf: Jeg kan nappe VM-metal

Sara Slott. Foto: DENIS BALIBOUSE/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Hvis alt klapper for Sara Slott, så venter der måske et stort resultat for hækkeløberen til VM i Beijing.

Hækkeløberen Sara Slott Petersen har store forhåbninger i 400 meter hæk frem mod VM, der begynder senere i august i Beijing.

Den 28-årige aarhusianer har aldrig været bedre end nu, hvor hun er den tredjehurtigste i verden i 2015.

– Det er ikke uden for min rækkevidde at få en medalje, men jeg vil heller ikke sige, at jeg har den hængende om min hals.

– Jeg går efter en finale til VM. Sådan en har jeg aldrig nået før, så det er den kode, jeg skal knække først, siger Sara Slott Petersen, efter at hun onsdag aften har vundet Copenhagen Atletics Games på Østerbro Stadion i den beskedne vindertid 55,52 sekunder.

Det er mere end halvandet sekund langsommere end den nordiske rekord på 53,99 sekunder, hun for nylig satte ved et Diamond League-stævne i Paris.

– Jeg er faktisk bedre nu end i Paris, men tiden blev ikke så god, da det også handler om at ramme dagen, det rette spændingsniveau, den rigtige konkurrence og de rigtige vindforhold, forklarer hun.

På Østerbro løb hun mere end halvdelen af løbet i modvind.

Når talen falder på VM, så er der især tre konkurrenter, som umiddelbart kan drille hende.

Tjekkiske Zuzana Hejnová har vundet over Sara Slott Petersen, når de har stået over for hinanden i år.

Derudover er der amerikanske Shamier Little, der har sat hurtigste tid i år samt jamaicaneren Kaliese Spencer, der åbnede sæsonen med at vinde tre Diamond League-stævner, men lige nu meldes på vej tilbage fra en skade.

– Jeg kommer tættere på tjekken, der har slået mig to gange i Diamond League, men hun har altså en personlig rekord, der er tæt på verdensrekorden.

– Så er der de to andre, som jeg ikke har set løbe, så det kunne ligne, at jeg får fjerdepladsen.

– Jeg synes, at jeg kan bide skeer med dem, og de skal komme med deres bedste for at slå mig, siger Sara Slott Petersen.

Generelt synes hun, at der er svært at spå om et VM-resultat, men hun fortæller, at hun vil være skuffet, hvis hun ikke løber sig i finalen.

VM i Beijing begynder 22. august.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS