SAS må stadig aflyse afgange

Foto: SAS.
Udgivet Opdateret

Selv om kabinepersonalet hos SAS er tilbage på arbejdet, lider flyselskabet stadig under eftervirkningerne af de foregående dages arbejdsnedlæggelser.

Det betyder ifølge pressechef Trine Kromann-Mikkelsen, at der tirsdagen igennem vil være aflysninger af flere flyafgange.

»Det samlede overblik viser omkring 20 aflysninger af ankomster og afgange,« siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Hun tilføjer samtidig, at hun ikke umiddelbart har mulighed for at oplyse, hvilke ruter der bliver berørt:

»Det er svært at være konkret omkring et mønster, men vi opfordrer vores kunder til at holde øje med vores hjemmeside, hvor man kan følge sin egen afgang eller om der er andet, som er aflyst. Selvfølgelig forsøger vi at beskytte de ruter, der har allerstørst trafik, men der er ikke sådan et direkte mønster i, hvad vi kommer til at aflyse eller kommer til at beskytte,« siger pressechefen.

Kunder på de interkontinentale ruter er blandt de, der er specielt ramt af de nu afsluttede arbejdsnedlæggelser. SAS har stadig kunder fra den gruppe indlogeret på hotel, fortæller Trine Kromann-Mikkelsen.

»Vi har stadig haft en del overnatninger fra i går til i dag (fra mandag til tirsdag, red.). Det er jo sådan, at vi flyver mange ruter langt ud i verden, og når vi skal aflyse dem, får det altså en meget større virkning end en pendlerrute mellem for eksempel Stockholm og København,« siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Ifølge SAS-pressechefen ventes trafikken at være normaliseret onsdag, hvor de sidste forsinkede passagerer kan forvente at være på vej mod deres bestemmelsessteder.

»Vi har medarbejdere, der har knoklet for at forsøge at ombooke til enten andre selskaber eller til SAS-afgange. Vi vil gøre alt, hvad vi kan. Jeg kan ikke garantere, at alle kommer af sted i dag (tirsdag, red.), men vi har en forventning om, at vi har en normaliseret trafik i morgen (onsdag, red.),« siger Trine Kromann-Mikkelsen.

SAS havde mandag morgen aflyst op mod 200 afgange som følge af kabinepersonalets arbejdsnedlæggelse. Strejken begyndte fredag formiddag med de ansattes krav om, at SAS skal forpligte sig til at forhandle om overenskomster med de 147 ansatte, der bliver flyttet til flyselskabets nyerhvervede datterselskab, Cimber. De ansatte frygter, at de får ringere vilkår, når de flyttes over i datterselskabet.

Mandag meldte næsten alle de kabineansatte sig klar til at arbejde.

Powered by Labrador CMS