Savner du din kornsnog? Randers Regnskov har én i overskud

Snogen blev fundet frit i Aarhus. Nu er den hos Randers Regnskov. Snart er den måske død.

En kornsnog er ikke farlig for mennesker. Men mennesket kan vise sig at være livsfarligt for særligt én kornsnog. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

En kornsnog risikerer at miste livet, efter at myndighederne har fået den indleveret hos Randers Regnskov. Det oplyser udstillingsleder i Randers Regnskov, Brian Rasmussen, til Newsbreak.dk.

Det er ikke snogens skyld, at den er i fare for at blive aflivet. Måske kommer det aldrig for en dag, hvis skyld det er, men slangen er en lille brik i et større puslespil, Østjyllands Politi har arbejdet med i denne uge.

Kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi, Jeanette Løv Rasmussen, fortæller til Newsbreak.dk, at man mandag modtog en anmeldelse fra en borger om, at vedkommende havde set en slange i sin lejlighed i det vestlige Aarhus.

Slangen var sidenhen forsvundet, og så begyndte myndighederne ellers at lede. Politiet kom sidenhen i kontakt med endnu en borger, der havde indfanget dyret.

– Det er en rødlig slange eller snog, fortæller Jeanette Løv Rasmussen, og hun har ret, lyder det fra Brian Rasmussen fra Randers Regnskov.

En almindelig hobbyslange

Der er nemlig tale om en kornsnog, og det giver nogenlunde god mening, at et sådant dyr dukker op i det fri i Danmark, selvom den stammer fra Amerika.

– Det er en meget almindelig hobbyslange, en slange mange begyndere, der gerne vil holde krybdyr, starter med, fortæller Brian Rasmussen.

Det er umuligt at sige, om slangen har haft en ejer, eller om den på magisk vis bare har boet i det fri i Danmark, til den blev fanget, men den mest logiske forklaring er nu, at slangen har boet hos et menneske, og så er endt ude i det fri.

– Var det sket om vinteren, havde den været død, fortæller Brian Rasmussen.

Kan nogen bruge en snog?

Det varme vejr er altså kommet andre end mennesker til gode, for den lille snog har overlevet i det fri, før den blev fanget og nu er tilbage i fangenskab, denne gang hos Randers Regnskov.

Der bliver den ikke nødvendigvis. Den blev indleveret hos Randers Regnskov, for at man her kunne identificere den og finde ud af, hvad der skal ske med den nu, den er identificeret.

– Vi skal kigge på, om vi kan bruge den i vores samnling. Kan vi ikke bruge den, kan det være, at der er andre steder, der kan bruge den, fortæller Brian Rasmussen.

De steder, han taler om, er zoologiske haver og andre lignende steder over hele verden. Slangen kan derfor, hvis den er heldig, få et liv i fangenskab. Er den uheldig, og er der ingen, der har plads til den, er det farvel til den lille snog.

– Er der ingen steder, vi kan komme af med den, bliver den aflivet, lyder det fra Brian Rasmussen.

Ejeren står til en sigtelse

Ikke engang slangens eventuelle danske ejer kan ændre på det, selv hvis vedkommende læser denne artikel og derfor ved, hvor slangen er endt. Slangen må nemlig ikke komme fra Randers Regnskov og ud til en privat ejer igen.

– Det er Fødeaverstyrelsen, der har sagt, at det fungerer sådan. Dyr må som udgangspunkt ikke komme ud af en zoologisk have igen, fortæller Brian Rasmussen.

Han havde helst selv set, at slangen aldrig var sluppet ud i det fri.

– Den havde været bedre tjent med at være i sit bur, lyder det fra Brian Rasmussen.

Skulle ejeren melde sig selv hos politiet, får vedkommende altså ikke slangen med hjem. Men man behøver ikke gå tomhændet derfra af den grund.

– Man kan blive sigtet for brud på dyreværnsloven ved ikke at passe tilstrækkeligt på sit dyr, fortæller Jeanette Løv Rasmussen.

Den paragraf bliver formentlig sjældent brugt om fritgående slanger.

Brian Rasmussen fortæller i hvert fald til Newsbreak.dk, at det kun sker en gang om året i gennemsnit, at Randers Regnskov får en indfanget slange indleveret.

Powered by Labrador CMS